Logo oegstgeestercourant.nl
De Fiepbus stopte bij de bibliotheek aan de Lange Voort, maar ook bij brede school Het Dok in Nieuw- Rhijngeest.
De Fiepbus stopte bij de bibliotheek aan de Lange Voort, maar ook bij brede school Het Dok in Nieuw- Rhijngeest. (Foto: PR Het Dok)

Feestelijke Fiepbus in Oegstgeest

  Cultuur

Kinderen die thuis worden voorgelezen komen makkelijker mee op school. Ze horen veel meer nieuwe woorden dan wanneer je alleen met hen zou praten. Daarom organiseert Bibliotheek Bollenstreek deze weken allerlei activiteiten rond het thema 'voorlezen'. Als hoogtepunt hiervan kwam op donderdag 25 januari de Fiepbus naar Oegstgeest. In dit rijdende kunstwerk konden kinderen in het doolhof op avontuur in de wereld van Fiep Westendorp. Met spelletjes en alle bekende Fiepkarakters.

De Fiepbus stopte bij de bibliotheek aan de Lange Voort, maar ging ook langs bij brede school Het Dok in Nieuw- Rhijngeest.
Elke kleutergroep bezocht de bus: Een dubbeldekker! De kinderen mochten vrij rondlopen in de bus.
Op school werd een filmpje van Pim en Pom bekeken en voorgelezen uit een van de vele boeken met tekeningen van Fiep Westendorp, zoals 'Prins Karel met de ijsmuts'. "De bus was een feestelijke toevoeging voor deze dagen met extra veel voorlezen!" aldus juf Els Hannaart.

Meer berichten