Logo oegstgeestercourant.nl
De Fiepbus staat donderdagmiddag 25 januari in Oegstgeest.
De Fiepbus staat donderdagmiddag 25 januari in Oegstgeest.

Duik in de wondere voorleeswereld van de Bibliotheek Bollenstreek

  Cultuur

Liefde voor boeken en interesse in lezen ontstaan vanzelf als jonge kinderen veel worden voorgelezen. Plaatjes kijken, figuurtjes speuren of lekker bladeren in boeken maakt kinderen nieuwsgierig naar de verhalen. Kinderen die thuis worden voorgelezen komen makkelijker mee op school. Ze horen veel meer nieuwe woorden dan wanneer je alleen met hen zou praten.

In januari staat VOORlezen centraal bij de Bibliotheek Bollenstreek. In de vestiging Oegstgeest zijn staan vele voorleesactiviteiten op het programma.
Als hoogtepunt komt de Fiepbus naar de Bollenstreek. In dit rijdende kunstwerk kun je in het doolhof op avontuur in de wereld van Fiep Westendorp. Met spelletjes en alle bekende Fiepkarakters. Gratis toegang en iedereen is welkom. Leuk voor kinderen én ouders. Donderdag 25 januari staat de Fiepbus van 15.30 tot 16.30 uur bij de bibliotheek Oegstgeest, Lange Voort 2T.

Op zaterdag 27 januari is er van 10.30 tot 11.30 uur de voorstelling 'Tijger is jarig' door De Mammies. Onder Liesje haar bed ligt een krokodilletje dat verdwaald is. Het krokodilletje is heel verdrietig want ze had beloofd mee te helpen met slingers op hangen voor tijger, die jarig is. Oma en Liesje brengen het krokodilletje terug naar de jungle waar tijger woont. Hij slaapt gelukkig dus kunnen ze stiekem de boel versieren.

Marnicktheater speelt tijdens de Koffiespeeltuin op woensdag 31 januari (9.30 tot 11.00 uur): Altijd feest met tijger! Tijger is bijna jarig, zijn vrienden willen de kamer versieren voor zijn verjaardag, maar dat is nog wel lastig. Zou het lukken om er een mooi feest van te maken? Een vrolijke, interactieve voorstelling met herkenbare liedjes voor kinderen van 0-5 jaar. Geïnspireerd door het prentenboek van het jaar: Ssst! De tijger slaapt van Britta Teckentrup.

Meer berichten