Logo oegstgeestercourant.nl

Fik Meijer in de Rijnlandse Boekhandel

  Cultuur

Op dinsdag 9 januari komt Oegstgeestenaar Fik Meijer in de Rijnlandse Boekhandel vertellen over zijn meest recente boek 'Via Appia, met Horatius langs de koningin der wegen'

De naam Via Appia heeft al vele eeuwen een magische klank. In 312 v.Chr. werd het startsein voor de aanleg gegeven en nog geen vijf jaar later was het eerste traject tot Capua gereed. In 191 v.Chr. was de weg voltooid en konden reizigers zonder onderbrekingen de bijna 570 kilometer van Rome naar Brindisi afleggen.

Eerst deden alleen soldaten dat, later volgden leden van officiële delegaties en heel veel handelaren, toeristen en pelgrims. Reisverslagen zijn er bijna niet. Er is één uitzondering: een satire van de dichter Horatius. In 37 v.Chr. reisde hij over de Via Appia voor een diplomatieke missie.

Fik Meijer volgt nu zijn spoor. Dit boek gaat over wagens en herbergen, kaarten en mijlstenen en over beroemde schrijvers en schilders die over de Via Appia hebben gelopen. Meijer beschrijft de weg en de stadjes in de nabije omgeving. Daarnaast schrijft hij over gedenkwaardige gebeurtenissen op of bij de Via Appia, zoals de moord op de radicale volkstribuun Clodius, het levenseinde van Cicero, de slachting van de mannen van de slavenleider Spartacus en over de gevolgen van de Slag bij Cannae en de inspanningen van verschillende keizers om de weg in goede staat te houden.

Zoals iedereen weet is Fik Meijer een zeer enthousiast en begaafd verteller, dus aarzel niet en kom luisteren in de Rijnlandse Boekhandel op 9 januari om 20.00 uur.

Datum: dinsdag 9 januari
Plaats: Rijnlandse Boekhandel
Tijd: 20.00 uur
Toegang: 5 euro
Reserveren bij de Rijnlandse Boekhandel, tel. 071-5172271, email: info@rijnlandseboekhandel.nl

Meer berichten