Logo oegstgeestercourant.nl

Crowdfunding-campagne Geef de Paulus Vleugels! geslaagd

  Cultuur

Zaterdag 2 december om 24.00 uur sloot de crowdfunding voor de concertvleugel die sinds begin september in de Paulus staat. Opdat dit instrument op den duur door Muziekkamer Oegstgeest geheel kan worden aangeschaft en permanent aan Cultuurhuis de Paulus ter beschikking staat.

Deze campagne gedurende de maand november via het platform Voordekunst en ingegeven door Muziekkamer Oegstgeest, leverde inderdaad het streefcijfer van 6.000 euro op. Dit is de som van in totaal 59 donaties en daaruit valt op te maken dat in een maand tijd zeer genereuze giften naar Voordekunst zijn overgemaakt – een Erkend Goed Doel. Het is blijkbaar de vrucht van de internationale kamermuziekserie Zondagmatinees die drie jaar geleden in de Paulus van start ging en in Oegstgeest en omstreken inmiddels ingang heeft gevonden. Mede dankzij de Oegstgeester Courant die over deze concertserie al meer dan vijftig artikelen opnam. Het tweede thema van deze crowdfunding campagne was mantelzorgers vrijkaarten te bezorgen.

Immers, muziek is het meest sociale medium, zij verbindt en verlicht tegelijk en dadelijk. De impact van muziek 'live' is vele malen groter, aanzienlijk langduriger, dan doorgaans wordt aangenomen. Dit komt omdat iedereen muzikaal is; muzikaliteit blijkt het ingeboren vermogen dat ons in staat stelt taal te verwerven – het is niet andersom.

Mantelzorgers kunnen vrijkaarten via mantelzorgondersteuning Eva aanvragen: info@wijzijneva.nl. Zie verder muziekkamer-oegstgeest.org.

Meer berichten