Logo oegstgeestercourant.nl
Shunyam maakt bijzonder werk dat over heel de wereld veel bewondering oogst. | Foto Wil van Elk
Shunyam maakt bijzonder werk dat over heel de wereld veel bewondering oogst. | Foto Wil van Elk (Foto: Wil van Elk)

Shunyam exposeert portretten: 'Beautiful People'

  Cultuur

Shunyam, ofwel Edith van Steveninck, verhuist naar de plek waar zij zich thuis voelt en houdt 17 december een Open Huis in Lijtweg 701 met een prachtige expositie.

Shunyam, zij nam die naam 35 jaar geleden aan na een verblijf in India, woonde in Enkhuizen en had daar een atelier. Ook woonde ze elf jaar op Terschelling. "Ik was geen kluizenaar hoor!", zei ze lachend. Maar zevenhoog is wel even anders." Vanaf haar balkon kijkt ze schuin op de plek waar haar vroegere lagere school stond, de Floraschool. Een vertrouwde omgeving voor haar. "Ik heb mooie herinneringen aan Oegstgeest, een super gelukkige jeugd en middelbareschooltijd, daarom kom ik hier graag terug."

Bekend

Shunyam is zeer bekend met de voor haar opvallende en kenmerkende manier van schilderen en het maken van illustraties. Ze uitte dat bijvoorbeeld in boekjes over het varken Arthur en het hondendrolletje Poepie. "Een jaar geleden ben ik weer portretten gaan maken, iets dat ik vijfendertig jaar geleden ook deed." En vrijwel meteen is ze met de vijfentwintig portretten die ze maakte internationaal bekend. In New York kreeg ze in 2016 in het juni/juli nummer van RARE Fashion Magazine een groot artikel. "Ik ga binnenkort The Voice of Holland-winnares Leona Filippo portretteren. Een bijzondere vrouw", vertelde Shunyam.

Inspiratie

Op haar website www.shunyam.com, maar ook op haar Facebookpagina 'Shunyam Luisa, Gallery-Atelier-Artist' - met veel voorbeelden van haar werk, haar schilderijen, boeken en illustraties - vertelt ze over haar lange ervaring en inspiratie. Het portretteren geeft haar ongelooflijk veel energie. Ditmaal is het thema 'Beautiful People'. Dit komt allemaal tot uiting in haar expositie. "Tijdens de opening op 17 december onthul ik een nieuw, bijzonder schilderij", zei ze geheimzinnig.

(Wil van Elk)

Meer berichten