Logo oegstgeestercourant.nl
Wolkersbiograaf Onno Blom geeft uitleg aan minister Jet Bussemaker en burgemeester Emile Jaensch bij een werk van Wolkers. | Foto's Willemien Timmers
Wolkersbiograaf Onno Blom geeft uitleg aan minister Jet Bussemaker en burgemeester Emile Jaensch bij een werk van Wolkers. | Foto's Willemien Timmers

'Wolkers is weer thuis'

  Cultuur

Op dinsdag 17 oktober werd de expositie 'Wolkers keert terug naar Oegstgeest' op Kasteel Oud-Poelgeest officieel geopend.

Wolkersbiograaf en conservator Onno Blom nam de bezoekers mee langs enkele van de mooiste werken van de in Oegstgeest geboren kunstenaar Jan Wolkers. Kasteel Oud-Poelgeest is tot en met 26 oktober even 'museum Oud-Poelgeest' waar bezoekers een mooi overzicht vinden van het werk van de exact tien jaar geleden overleden Wolkers. "Het terrein van de jeugddromen van Jan Wolkers", noemde Blom het kasteel.

"Wat is het mooi om hier bij te zijn. Wolkers is weer thuis", sprak de Oegstgeester burgemeester Emile Jaensch bij de opening van de expositie, waar ook Wolkers' weduwe Karina, en zijn zoon Eric bij aanwezig waren. "Voor wat betreft 'Terug naar Oegstgeest' zijn we inmiddels 52 jaar en 42 drukken verder, en ook in ons dorp is veel veranderd."

Cultuurminister Jet Bussemaker, opgegroeid in Oegstgeest, haalde herinneringen op aan het dorp van haar jeugd. "Dagelijks fietste ik langs de Deutzstraat, met het geboortehuis van Jan Wolkers. Ik fietste als het ware door mijn eigen boekverslag heen."


Lees meer in de Oegstgeester Courant van woensdag 25 oktober
 

Meer berichten