Logo oegstgeestercourant.nl
K&O-voorzitter Gerard Wuisman: 'De koffie staat de 26e klaar. Aan de koffie horen de K&O-ers graag hoe over K&O en haar toekomst wordt gedacht." | Archieffoto Willemien Timmers
K&O-voorzitter Gerard Wuisman: 'De koffie staat de 26e klaar. Aan de koffie horen de K&O-ers graag hoe over K&O en haar toekomst wordt gedacht." | Archieffoto Willemien Timmers

Van K&O naar Cultuur Centrum Oegstgeest

  Cultuur

Even leek het onmogelijke mogelijk: Oegstgeest zonder Volksuniversiteit K&O (Kunst en Ontspanning). Gelukkig heeft de gemeenteraad K&O de financiële ruimte gegeven om met andere partners haar waardevolle plek in de Oegstgeester samenleving veilig te stellen. Daarvoor gaan K&O, de Bibliotheek en BplusC samenwerken aan het Cultuur Centrum Oegstgeest.

K&O is meer dan Kunst en Ontspanning. K&O biedt sinds 1974 op een breed terrein cursussen en activiteiten aan. Van talen tot bridge, van schilderen tot museumbezoek. Daar is en wordt volop gebruik van gemaakt. Met dit brede aanbod biedt K&O naast creatieve, culturele en intellectuele ontwikkeling ook ontspanning. Dat past bij het huidig inzicht dat het leven lang leren iemand fris houdt en zin geeft. Hierdoor wordt ook het welzijn bevorderd.

De K&O activiteiten brengen mensen samen. In een tijd van individualiseren en wegvallen van traditionele verbanden is dat erg belangrijk. K&O vervult daardoor een belangrijke maatschappelijke taak.

Jaarprogramma 2017 - 2018

De maatschappelijke taak van K&O gaat men in het seizoen 2017 - 2018 weer met enthousiasme inhoud geven. Het jaarprogramma 2017 - 2018 staat boordevol 'klassieke' activiteiten maar ook nieuwe zoals de workshops. Het programma ligt op ruim dertig punten in Oegstgeest te wachten om meegenomen te worden. Bovendien kunt is het in te zien en downloaden op www.ko-oegstgeest.nl.

Wie komend seizoen meerdere workshops volgt, krijgt korting. Hier geldt de actie: vier halen en drie betalen.

Open dag

Op zaterdag 26 augustus staan de deuren van K&O aan de Ommevoort van 11.00 tot 13.00 uur weer voor iedereen open. belangstellenden zijn van harte welkom om kennis te maken met het cursus/workshop aanbod, De docenten die de activiteiten verzorgen zijn ook aanwezig. De koffie staat klaar. Aan de koffie horen de K&O-ers graag hoe door Oegstgeestenaren over K&O en haar toekomst wordt gedacht.

Meer berichten