Logo oegstgeestercourant.nl
Schrijfster Marlen Beek-Visser was vorige week op bezoek bij de Rijnlandse Boekhandel. | Foto Willemien Timmers
Schrijfster Marlen Beek-Visser was vorige week op bezoek bij de Rijnlandse Boekhandel. | Foto Willemien Timmers

Meesterdeal: Spannende thriller uit de Leidse regio

  Cultuur

Haar eerste thriller, Stem!, was meteen een succes die haar een nominatie voor de Schaduwprijs 2016 - de prijs voor het beste oorspronkelijk Nederlandstalige thrillerdebuut - opleverde. Een aantal maanden geleden presenteerde de Leiderdorpse auteur Marlen Beek-Visser haar tweede thriller: Meesterdeal.

Hoe fout is een verhouding tussen een docent (42) en een leerling (16)? En wat als haar ouders ieder hun eigen 'oplossing' bedenken? Een ethisch vraagstuk, verpakt in een spannend verhaal dat zich in de Leidse regio afspeelt.

Als Bo van Lierop ontdekt dat haar zestienjarige dochter Eva een verhouding heeft met haar mentor, een man van tweeënveertig die in Oegstgeest woont, lopen de spanningen binnen het gezin hoog op. Eva ontkent alles en Bo's echtgenoot Adam dreigt met onorthodoxe maatregelen die de situatie alleen maar verergeren. Yannick, het ongrijpbare vriendje van Eva, dat sinds enige tijd onderdeel uitmaakt van hun gezin, heeft een geheel eigen wijze van reageren. Het feit dat Bo en Adam al jaren een geheim met zich meedragen, een geheim dat zij beter eerder hadden kunnen vertellen, maakt de situatie er niet eenvoudiger op. Is dat de reden dat Adam zich steeds vreemder gaat gedragen? Bo's enige uitvlucht is haar vrijwilligersbaantje bij de Hulplijn en in het bijzonder Emiel, een cliënt met wie ze een band opbouwt en bij wie ze haar hart kan luchten. Emiel trekt zich Bo's situatie aan en weet een manier om haar te helpen. Net als Bo op het punt staat om de confrontatie met Eva's mentor aan te gaan, gebeurt er iets wat een schok van ontzetting teweegbrengt. Wie kan Bo nog vertrouwen? Haar dochter die het liegen tot tweede natuur heeft verheven? Haar man, die steeds verder van haar af drijft? De ongrijpbare Yannick? En Emiel, is die ooit wel te vertrouwen geweest?

Marlen Beek-Visser debuteerde in 2015 met de voor de Schaduwprijs genomineerde thriller Stem! (als deelname aan een talentenjacht een obsessie wordt). Eerder werd een vijftiental verhalen van haar hand gepubliceerd. Twee keer per jaar organiseert zij in Italië een schrijfweek voor beginnende schrijvers. Daarnaast is Marlen een van de oprichters van het schrijverscollectief Moordwijven. Een collectief van zes thrillerauteurs, die elkaar willen versterken en zich willen onderscheiden door een herkenbaar gezicht te vormen naar lezers, media en de boekhandel.

Meer berichten