Logo oegstgeestercourant.nl
Alle leerlingen van Mayo de Graaf bijeen. Zij wisten hun eigen stijl te ontwikkelen. | Foto Theo Pourchez
Alle leerlingen van Mayo de Graaf bijeen. Zij wisten hun eigen stijl te ontwikkelen. | Foto Theo Pourchez (Foto: Theo Pourchez)

Ruim 350 bezoekers leerlingenexpositie in Duinzigt Oegstgeest

  Cultuur

De groepstentoonstelling van de leerlingen van Mayo de Graaf in Duinzigt Oegstgeest is ook dit jaar een doorslaand succes geweest.

Honderden bezoekers verdrongen zich voor de schilderijen die met welwillende medewerking van Birgitte Leertouwer over de hele benedenverdieping van Duinzigt Oegstgeest getoond mochten worden.

Men was unaniem van mening dat er door de exposanten een nog hoger artistiek niveau was bereikt dan vorig jaar. De individuele begeleiding tijdens de lessen stelt de cursisten in staat hun eigen stijl te vinden en optimaal te ontwikkelen. Op die manier ontstaan verschillende genres, van kleine Rembrandt-kopieën tot grote, abstracte werken, van natuurgetrouwe schilderijen tot intuïtief geschilderde doeken.

Ook de groepsopdracht, die dit jaar bestond uit het naschilderen van een detail uit een groter, min of meer bekend werk, werd door het publiek als interessant ervaren. Sommige fragmenten leverden ware speurtochten op.

De kleurrijke explosies, het warme enthousiasme van alle betrokkenen, de zon op het constant drukbezette terras, de fantastische gastvrijheid in een smaakvolle, historische omgeving, de muzikale omlijsting van Theo Veld en Jan Hauwert, het genoeglijk gegons van stemmen; het stond allemaal garant voor een onvergetelijke gebeurtenis in Duinzigt Oegstgeest.

Meer berichten