Logo oegstgeestercourant.nl
Stefan Hermans voor een bomvolle zaal. | Foto Willemien Timmers
Stefan Hermans voor een bomvolle zaal. | Foto Willemien Timmers

Bomvolle bieb voor Stefan Hermans

  Cultuur

Op zaterdag 25 maart startte de Boekenweek 2017. In het kader daarvan organiseerden K&O en de Rijnlandse Boekhandel afgelopen woensdag een lezing Stefan Hermans over zijn roman 'De Bekeerlinge'.

 

In een bomvolle bibliotheek maakte de schrijver de verwachtingen meer dan waar. "Hij liet ons zwijgend van bewondering achter," aldus René Koek van de Rijnlandse Boekhandel.


Voor zijn laatste roman 'De bekeerlinge' baseert de auteur zich net als voor 'Oorlog en Terpentijn' op historische bronnen. Hij vertelt het verhaal van een voorname christelijke jonkvrouw uit de elfde eeuw, die haar leven vergooide uit liefde voor een joodse jongen.
Stefan Hertmans vertelde tijdens de avond over zijn boek, waarin hij letterlijk achter deze vrouw aangaat. Zij slaat samen met haar verboden liefde op de vlucht en legt een duizelingwekkende tocht af, opgejaagd door alles en iedereen. De roman vol passie, haat, liefde en dood, voert hem uiteindelijk van Caïro terug naar het kleine Provençaalse dorp, waar het allemaal begon.

Na afloop signeerde de auteur zijn boeken.

Meer berichten