Logo oegstgeestercourant.nl
Dirigent Bram Soentjens repeteert met zijn JSR Kinderorkest in Oegstgeest. | Fotograaf Milou Martinot
Dirigent Bram Soentjens repeteert met zijn JSR Kinderorkest in Oegstgeest. | Fotograaf Milou Martinot (Foto: Milou Martinot)

Bram Soentjens is muzikale 'Mees Kees' van Oegstgeest

  Cultuur

Sinds eind 2016 dirigeert Bram Soentjens het JSR Kinderorkest in Oegstgeest. De jonge dirigent weet een gezonde dosis humor goed te combineren met de discipline die nodig is om verantwoord te kunnen musiceren. In het orkest leren kinderen in een gezellige sfeer samen mooie muziek te maken.

Bram Soentjens weet met zijn Limburgse dialect en gezelligheid kinderen te inspireren om verantwoord en met plezier te musiceren. "Hij doet me denken aan Mees Kees", zegt een enthousiaste ouder van een van de jonge orkestleden. Zijn ervaring als dirigent bij diverse jeugdorkesten is zichtbaar in zijn benadering. Hij weet zich goed te verplaatsen in zijn jonge orkestleden en is geduldig. Martha (slagwerk): "Bram let heel goed op wat je kunt en als je het lastig vindt, helpt hij je." Bram durft ook ambitieus te zijn en motiveert kinderen om het beste uit zichzelf en uit hun instrument te halen. "Hij heeft goede oren; dat is af en toe niet leuk", aldus een lachende Lena (viool).
Dirigent Bram Soentjens studeerde aan het Haags conservatorium en aan de Hogeschool voor de Kunsten in Tilburg en deed zijn masterexamen orkestdirectie in Duitsland. Bram arrangeert regelmatig muziek, ook voor het kinderorkest, waardoor het voor kinderen van uiteenlopend muzikaal niveau leuk en mogelijk wordt om in het orkest mee te spelen. Vooral het samenspelen is voor de kinderen heel motiverend. Ella (viool): "Ik vind het heel mooi om samen te spelen en als het mooi klinkt het te laten horen bij een concert."
In zijn repertoirekeuze laat Bram zich ook inspireren door de kinderen Boris (viool):" We spelen allemaal leuke stukken." Ook Tobias (piano) vindt het allemaal 'toffe muziek'. De programma's wisselen populaire muziek en filmmuziek af met klassiek repertoire.
Het JSR Kinderorkest bestaat uit kinderen tussen 8 en 12 jaar, die minimaal een jaar muziekles hebben, en repeteert elke woensdagmiddag van 16.00 uur-17.30 uur in Basisschool De Kring. Bij uitvoeringen speelt het kinderorkest samen met het Leidse Kinderorkest, dat onder leiding van dirigent Stijn Schmeddes staat. Op dit moment zijn alle instrumenten welkom, zowel bij het kinderorkest in Oegstgeest als in Leiden. Heb je belangstelling en/of wil je vrijblijvend een paar keer komen kijken/meespelen? Bel of mail dan naar Bram Soentjens (06 1478 87 2, bram@jsrijnstreek.nl).

Meer berichten