Afbeelding

Oegstgeestenaar in Spanje - Ambtenaren

Column

Ambtenaren
Alle 22.000 ambtenaren in de regio Valencia hebben medio 2018 te maken met nieuwe regels voor hun werkcomputer. Zo is het op kantoor niet meer toegestaan dat een beeld van vrouw, kinderen of huisdier verschijnt als de computer wordt aangezet en mogen geen films, muziek of apps meer worden gedownload.

Als de computer 's morgens wordt aangezet moet een logo van de overheid verschijnen. Ook mogen geen websites meer worden bezocht voor persoonlijke doeleinden. Een en ander was nodig omdat veel computers erg traag waren geworden doordat honderden apps waren gedownload die niet nodig waren voor het werk.
 

Hans Oudendorp


Twee weken geleden verscheen het boekje 'Dienstplicht zo gek nog niet' van de in Spanje wonende Oegstgeestenaar Hans Oudendorp. Een mooi moment om hem eens aan het woord te laten over zijn Mediterrane leven. Komende weken zal op deze website iedere dag een stukje met belevenissen van hem te lezen zijn.

Hans Oudendorp (1947) voltooide de HBS in de Leidse Kagerstaat en zat op dansles op dansschool Style aan het Wilhelminapark. Na de HBS vervulde hij 18 maanden zijn militaire dienstplicht en studeerde daarna nog jaren. 

Hij werd na de militaire dienst aangenomen als stagiair bij het ministerie van Defensie, trouwde en kreeg twee kinderen. Hij werkte bij de directie Dienstplichtzaken en later bij de directie Communicatie en Voorlichting van defensie en woonde jarenlang met zijn gezin in de Pieter Molijnlaan in Oegstgeest. Schrijven bleek een leuke hobby, 25 jaar was hij redactievoorzitter van De Scheepsbel, het personeelsorgaan van de Koninklijke Marine Den Haag, Oegstgeest en Wassenaar en schreef daarnaast voor het Leidsch Dagblad en het Leids Nieuwsblad. Na 37 jaar nam hij in verband met de gezondheid van zijn echtgenote ontslag bij defensie en vertrok naar Spanje, waar hij freelance en parttime voor het Nederlandstalige weekblad Hallo, dat verschijnt aan de Costa Blanca, ging werken.

Overigens maakte Oudendorps vader glas-in-lood, en werkte tot aan zijn dood parttime bij Atelier de l'Art van Edward Dullaart in de Dorpsstraat.

Uit de krant

Uit de krant