Oegstgeestenaar in Spanje - Wolkenkrabber te koop | Oegstgeester Courant
Logo oegstgeestercourant.nl

Oegstgeestenaar in Spanje - Wolkenkrabber te koop

  Column

Wolkenkrabber te koop
Het gebouw 'In Tempo' domineert al jaren de skyline van Benidorm. Na het faillissement van de projectontwikkelaar staat het gebouw nu echter te koop. Het gebouw staat al jaren leeg, een aantal appartementen was al verkocht, de eigenaren kregen hun geld terug. Het is klaar maar alleen de entree moet nog afgewerkt worden.
Een rechter in Alicante heeft het oordeel geveld en het gebouw in openbare verkoop gezet. Er zijn nog talloze toeleveranciers die wachten op hun geld.

In 2006 werd aan de bouw begonnen. Deze werd door een aantal flaters gekenmerkt, waaronder het vergeten van de lift, wel een opvallende was. Op een gegeven moment werd besloten van In Tempo met 189 meter en 52 verdiepingen de hoogste woontoren van Europa te maken en werd van de oorspronkelijk geplande 25 verdiepingen er 27 bijgebouwd.

Er werd echter geen ruimte gereserveerd voor de liftschacht. Al 35 procent van de in totaal 269 woningen werd verkocht. De twee woontorens zijn door een omgedraaide diamant verbonden en tellen 47 verdiepingen.
 

Hans Oudendorp


Twee weken geleden verscheen het boekje 'Dienstplicht zo gek nog niet' van de in Spanje wonende Oegstgeestenaar Hans Oudendorp. Een mooi moment om hem eens aan het woord te laten over zijn Mediterrane leven. Komende weken zal op deze website iedere dag een stukje met belevenissen van hem te lezen zijn.

Hans Oudendorp (1947) voltooide de HBS in de Leidse Kagerstaat en zat op dansles op dansschool Style aan het Wilhelminapark. Na de HBS vervulde hij 18 maanden zijn militaire dienstplicht en studeerde daarna nog jaren. 

Hij werd na de militaire dienst aangenomen als stagiair bij het ministerie van Defensie, trouwde en kreeg twee kinderen. Hij werkte bij de directie Dienstplichtzaken en later bij de directie Communicatie en Voorlichting van defensie en woonde jarenlang met zijn gezin in de Pieter Molijnlaan in Oegstgeest. Schrijven bleek een leuke hobby, 25 jaar was hij redactievoorzitter van De Scheepsbel, het personeelsorgaan van de Koninklijke Marine Den Haag, Oegstgeest en Wassenaar en schreef daarnaast voor het Leidsch Dagblad en het Leids Nieuwsblad. Na 37 jaar nam hij in verband met de gezondheid van zijn echtgenote ontslag bij defensie en vertrok naar Spanje, waar hij freelance en parttime voor het Nederlandstalige weekblad Hallo, dat verschijnt aan de Costa Blanca, ging werken.

Overigens maakte Oudendorps vader glas-in-lood, en werkte tot aan zijn dood parttime bij Atelier de l'Art van Edward Dullaart in de Dorpsstraat.

Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225563&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=oegstgeestercourant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=234" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225561&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=oegstgeestercourant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=234" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>