Bedrijfsleider Ruud Brouwer en voorzitter Joop Verdonk bij de eerste zestig zonnepanelen. |
Bedrijfsleider Ruud Brouwer en voorzitter Joop Verdonk bij de eerste zestig zonnepanelen. | Foto: Willemien Timmers

Zonnepanelen op Dorpscentrum

Algemeen

Op woensdag 21 februari zijn de eerste zestig zonnepanelen gelegd op het dak van Dorpscentrum Oegstgeest. De panelen liggen op het deel van het dak aan de Lijtweg-kant.

‘We maken stappen op het gebied van duurzaamheid’

Een lange voorbereidingstijd en veel voorbereidende werkzaamheden zijn aan de verduurzaming van het Dorpscentrum voorafgegaan. Zo is 2023 gebruikt om al het glas, en dat is best veel, te vervangen door HR++ isolatieglas, zijn de spouwmuren geïsoleerd en is het merendeel van het voegwerk uitgeslepen en opnieuw gevoegd.

Ook is een gedeelte van het dak boven de Kleine Zaal geïsoleerd en gereed gemaakt voor het plaatsen van de zonnepanelen.

Grote klussen, die een goede voorbereiding vragen en waar veel geld mee gemoeid is. Dankzij het Rabo Impactfonds, maatschappelijke fondsen Fonds 1818 en het Oranjefonds, crowdfunding en eigen middelen heeft Dorpscentrum Oegstgeest deze verduurzamingsslagen kunnen realiseren.

De eerste forse stappen zijn met deze maatregelen gezet. “Nu gaan we weer sparen en geld vergaren voor de volgende fase. We hebben nog meer dak-capaciteit, die we kunnen en moeten benutten om in onze eigen energievoorziening te kunnen voldoen”, laat voorzitter Joop Verdonk van Dorpscentrum Oegstgeest weten. 

Energie voor anderen

“We houden uiteindelijk zelfs nog ruimte over op het dak. In nauwe samenspraak en samenwerking met de lokale energie coöperatie Lokaal Energie Opwekken Oegstgeest (LEOO) zijn we aan het bekijken of het dak boven de Grote Zaal ook geschikt gemaakt kan worden om daar zonnepanelen te plaatsen, die dan door de energie-coöperatie geëxploiteerd kunnen worden ten behoeve van Oegstgeestenaren die niet over een eigen (geschikt) dak beschikken.”

De eerste zestig zonnepanelen zijn gelegd op het dak van Dorpscentrum Oegstgeest. | Foto PR
Afbeelding

Uit de krant

Uit de krant