Afbeelding
Foto: Diane van der Heijden

Zaterdag 2 maart: Repair Café

Algemeen

In ieder huishouden slingeren wel een paar kapotte dingen: een trui, een fiets, een lamp. Goed dat ze nog niet weggegooid zijn. Want met reparatie worden deze geliefde spullen vaak weer bruikbaar. Wie hierbij hulp en advies wenst, komt zaterdag 2 maart naar het Dorpscentrum. Vrijwilligers van Repair Café Oegstgeest onderzoeken het kapotte ding en repareren van 10.00 tot 13.00 uur alles wat een tweede leven waard is.

Met welke spullen kunnen mensen naar het Café komen? Denk aan kleding en textiel, fietsen, meubels, elektrische en huishoudelijke apparatuur, speelgoed, tuinspullen, computers en aanverwante apparatuur. Voorwerpen van hout, metaal, keramiek of kunststof zijn welkom. De vrijwilligers beschikken over kennis, ervaring en gereedschap waarmee ongeveer zeven op de tien reparaties slaagt.

Wie assistentie van het café benut, voorkomt afval, zorgt voor minder CO2, spaart het klimaat én de portemonnee. Bovendien levert een bezoek aan het Repair Café altijd verrassing, ontmoeting en gezelligheid op. Sommige reparaties vragen meer tijd; houd rekening met wachttijd. Een vrijwillige bijdrage voor het Café wordt op prijs gesteld. Meer op www.repaircafeoegstgeest.nl.

Uit de krant

Uit de krant