Noah Schutte.
Noah Schutte.

Noah Schutte nieuwe ambassadeur van de Leiden Marathon

AlgemeenNoah Schutte heeft zich als ambassadeur verbonden aan de Leiden Marathon. De 28-jarige atleet zet zich de komende maanden in om de 33ste editie op zaterdag 11 mei (wandelen) en zondag 12 mei (hardlopen) te promoten. Hij coacht onder andere de deelnemers via social media op weg naar een goed resultaat op één van de afstanden. Ook is hij aanwezig bij diverse activiteiten rondom het evenement.

Vorig jaar pakte Schutte, na een lange periode van blessureleed, op de thuisbaan van Leiden Atletiek de nationale titel op de 10.000 meter. In oktober werd hij tevens Nederlands kampioen op de halve marathon. Eerder pakte hij nationale titels op de 3000 meter steeplechase (2018 en 2019) en op de cross (2020).

Bovendien heeft Schutte een mooi verleden bij de Leiden Marathon. Zo won hij in 2013 op achttienjarige leeftijd de 5 kilometer en boekte hij andere jaren diverse ereplaatsen. 

Evenement in zijn hart

De topatleet kijkt ernaar uit om zich als ambassadeur in te zetten voor het evenement dat hij in zijn hart heeft gesloten. “Voor mij is serieus hardlopen begonnen bij de Leiden Marathon. Mijn talent kwam bovendrijven door in mijn tienerjaren elk jaar een stapje te verbeteren op de 10km. Het is een eer om nu als ambassadeur bij te kunnen dragen aan dit mooie evenement. ”

Ook voorzitter en racedirecteur Tjeerd Scheffer kijkt uit naar de samenwerking met Schutte. “Wij kennen Noah al heel lang en volgen zijn ontwikkeling op de voet. Daarom zijn wij erg blij met zijn rol als ambassadeur van de Leiden Marathon. Onze Leidse hardlooptrots en “zijn eigen” wedstrijd komen nu mooi samen.”

33ste editie

De 33ste editie van de Leiden Marathon vindt plaats in het weekend van 11 en 12 mei. Op zaterdag zijn de wandelaars aan de beurt voor de 10 kilometer, halve marathon en hele marathon. Een dag later komen de hardlopers in actie op onder andere de Corpus Kidsrun, de 5 van APEK, de 10 van Zorg en Zekerheid, de 21 van Bunnig & Partners en de 42 van Vermeulen Groep.

Uit de inschrijvingen blijkt de enorme populariteit van hardlopen. Op meerdere afstanden lijken records te worden gebroken. Wil je meedoen? Zorg dan dat je je snel inschrijft via www.marathon.nl. Op deze website vind je tevens alle informatie over dit evenement.

Afbeelding
Afbeelding

Uit de krant

Uit de krant