Het team van RWV Advocaten. |
Het team van RWV Advocaten. | Foto: Willemien Timmers

Gratis juridisch spreekuur in Bibliotheek Oegstgeest

Algemeen

Inwoners van Oegstgeest en omgeving krijgen de kans om kosteloos juridisch advies in te winnen tijdens het Gratis Juridisch Spreekuur in de Bibliotheek Oegstgeest. Dit initiatief, mogelijk gemaakt door RWV Advocaten, biedt een waardevolle gelegenheid voor mensen met vragen over echtscheiding, beëindiging van hun samenlevingscontract en erfrecht om professioneel advies in te winnen.

Het Juridisch Spreekuur vindt plaats in Bibliotheek Oegstgeest op iedere tweede en vierde woensdag van de maand van 10.00 tot 12.00 uur. Tijdens deze sessies (van maximaal dertig minuten) kunnen geïnteresseerden geheel vrijblijvend persoonlijke en vertrouwelijke gesprekken voeren met ervaren advocaten die gespecialiseerd zijn in familierecht en erfrecht. Of er nu vragen zijn over het aanvragen van een echtscheiding, het verdelen van bezittingen na het beëindigen van een samenleving, of het regelen van een erfenis, de deskundige advocaten van RWV Advocaten staan klaar om te helpen.

Toegankelijk

Bibliotheek Oegstgeest is blij dit initiatief aan te bieden in samenwerking met RWV Advocaten, een vooraanstaand advocatenkantoor dat bekend staat om haar expertise en betrokkenheid bij de lokale gemeenschap. 

Advocaten Birgitte Schelvis-Neuteboom en Anne-Mar Bootsma, initiatiefnemers leggen uit: “Het Juridisch Spreekuur is bedoeld om mensen op een laagdrempelige en toegankelijke manier te ondersteunen bij het begrijpen van complexe juridische kwesties en om hen te voorzien van de nodige informatie om weloverwogen beslissingen te nemen”.

Afspraak

Het eerste spreekuur zal plaatsvinden op woensdag 28 februari. Geïnteresseerden zullen vooraf een afspraak moeten maken, zodat RWV de juiste specialist kan inschakelen. Het maken van een afspraak en het vinden van meer informatie kan op de website van RWV Advocaten, www.rwv.nl/bibliotheek.

Uit de krant

Uit de krant