Dorpsmarketeer Marjolijn van der Jagt, voorleeskampioen Angelia Che, burgemeester Emile Jaensch en Anne Rasmussen (Rijnlandse Boekhandel).
Dorpsmarketeer Marjolijn van der Jagt, voorleeskampioen Angelia Che, burgemeester Emile Jaensch en Anne Rasmussen (Rijnlandse Boekhandel). Foto:

Angelia wint Oegstgeester voorleeswedstrijd

Algemeen

Angelia Che van de Hofdijckschool heeft donderdag 15 februari de bibliotheekronde van de voorleeswedstrijd gewonnen. Deze wedstrijd vond plaats in de bibliotheek van Oegstgeest. Het betrof hier een voorronde van De Nationale Voorleeswedstrijd, waaraan Amelie, Levi, Jolien, Bridget, Flinn, Angelia en Cedric meededen.

Angelia zal binnenkort Oegstgeest vertegenwoordigen in de regionale finale. En wellicht wordt zij wel De Nationale Voorleeskampioen 2024.

De zeven kandidaten werden, aangemoedigd door hun supporters, om de beurt door presentator Roxanne Heemskerk naar voren gehaald en kort aan het publiek voorgesteld. Vervolgens las iedere kandidaat een fragment voor uit een zelfgekozen boek. Terwijl het publiek genoot van wat te drinken en eten, trok de jury zich terug. Er werd gelet op zaken als uitspraak, verstaanbaarheid en tempo. Ook het contact van de voorlezer met het publiek was belangrijk. Na een spannend kwartiertje, werd het verlossende woord door juryvoorzitter burgemeester Emile Jaensch gesproken.

Angelia las een fragment voor uit het boek Radio Popov en de vergeten kinderen van Anja Portin. De jury vond dat zij overkwam als een echte boekenwurm met een heerlijke vertelstem. Ze wist goed de rust te bewaren in het voorlezen, wat heel knap was. Angelia zal één van de vier deelnemers zijn aan de regionale finale die op 6 maart gehouden zal worden in Bibliotheek Rotterdam.

De Nationale Voorleeswedstrijd

De Nationale Voorleeswedstrijd is de spannendste leesbevorderingscampagne voor groep 7 en 8. Kinderen nemen het tegen elkaar op in verschillende wedstrijdrondes. Kinderen leren hierbij veel van elkaar en het wedstrijdelement is heel aansprekend. De plezierige spanning én het enthousiasme van de supporters maken de wedstrijd onvergetelijk voor leerlingen. De Nationale Voorleeswedstrijd, een campagne van Stichting Lezen in samenwerking met de Bibliotheken, beoogt hiermee het (voor)leesplezier te stimuleren. 

De Nationale Voorleeswedstrijd wordt mede mogelijk gemaakt door Nederlandse Boekenbon BV.

Uit de krant

Uit de krant