De leerlingen van het Rijnlands verdienden op allerlei manieren geld.
De leerlingen van het Rijnlands verdienden op allerlei manieren geld.

Actie RLO: 13.500 euro voor onderwijs aan vluchtelingen

Algemeen

De leerlingen van het Rijnlands Lyceum Oegstgeest (RLO) hebben zich enorm ingespannen om met allerlei acties geld te verdienen voor onderwijs aan kinderen in vluchtelingenkampen in Ethiopië. Ze hebben ruim 13.500 euro opgehaald.

Door het aanhoudende geweld daar verblijven ruim 800.000 mensen in kampen met minimale voorzieningen. Edukans zorgt dat er onderwijsfaciliteiten komen en dat docenten daar getraind worden om onder deze omstandigheden passend onderwijs te geven.

De leerlingen van het Rijnlands hebben geld verdiend met klusjes voor familie en buren, met de verkoop van eigen baksels maar ook met sportieve actie zoals gewichtheffen of een halve marathon lopen. Op de actiedag waren er kraampjes met tekeningen, sieraden en lekkernijen. Een kersttruienveiling bracht ruim 1000 euro op. Anderen werden beloond voor het bedienen tijdens een eenzaamheidsdiner. Ook het Open Podium en de Boekenmarkt waren weer een groot succes.

Het Rijnlands Lyceum bedankt alle familie, buren en bekenden van de leerlingen die dit prachtige resultaat mogelijk hebben gemaakt.

Uit de krant

Uit de krant