Publieksprijs, studentenjury- en vakjuryprijs voor David Linszen. | Foto: Jaap Reedijk
Publieksprijs, studentenjury- en vakjuryprijs voor David Linszen. | Foto: Jaap Reedijk Foto: Jaap Reedijk

David Linszen wint op alle fronten Leids Cabaret Festival 2024

Algemeen

David Linszen heeft zaterdagavond 10 februari overtuigend de 44e editie van het Leids Cabaret Festival op zijn naam geschreven. Zowel de juryprijs, als ook de publieksprijs en de studentenjury prijs wist de Amsterdamse cabaretier in de wacht te slepen. In de finale stond David tegenover finalisten Said El Hassnaoui en Tim Kroezen.

De jury omschreef de show van David Linszen als absurdisme op hoog niveau. “Gedurfd, gekund en geestig. David is vanaf de eerste tot de laatste seconde verrassend, muzikaal, origineel en hypergeestig. Zijn stem, lichaam, mimiek en zijn gedachten; alles is onder controle. Zijn materiaal is eigen, absurdistisch en met een hoge grapdichtheid. We krijgen een kijkje in zijn bizarre hoofd en hij neemt ons mee in zijn hilarisch uitvergrote hunkering. Er was geen enkel voorspelbaar moment.”

David Linszen (Amsterdam, 1991)

Davids absurdistische en muzikale programma gaat over iemand die niet in staat is om normaal contact met de buitenwereld te leggen, maar een groot verlangen heeft om dat wel te doen. Hij vindt houvast in zijn eigen ideeën en fantasieën, alhoewel hij zich daar ook in kan verliezen. Het is maar de vraag of het hem lukt om vrede te sluiten met zijn eigenaardigheden. Is er iemand die hem kan redden?

David is aangesloten bij Comedytrain en treedt regelmatig op in Toomler. Hij regisseerde eerder twee voorstellingen van Daniel Arends, Meer van hetzelfde deel 1 en Thuis praat ik bijna nooit.

Met de winst op het belangwekkende cabaretfestival treedt David in de voetsporen van cabaretiers als Erik van Muiswinkel, Lebbis, Dolf Jansen, Najib Amhali, Wim Helsen, Sanne Wallis de Vries, Micha Wertheim en recenter Tim Fransen, Kasper van der Laan, Merijn Scholten, Lisa Ostermann en Stefan Hendrikx.

Uit de krant

Uit de krant