Afbeelding

Business

Algemeen

Wat viel John Vroom deze week op in Oegstgeest?

• Schreef ik het al eerder dat kiprestaurants en ‘kant en klare’ kipverkopende zaken helemaal hip zijn in Nederland. Hoe mooi zou het zijn zo’n kiprestaurant te hebben in de Kemp of zo’n kant en klare kipverkopende winkel in Winkelcentrum Lange Voort. Sterker nog, ik laat mij vertellen dat er daar een soort ‘Kippie’- formule in aantocht is

• Vroeg aan Marleen van Boekhandel De Kler in de Kemp wat momenteel haar bestverkochte boek is. ‘Ga je er over schrijven’, zei ze. Ik zeg ‘Ja’. ‘Nee’, zegt ze. ‘Dat is de titel van het nieuwe boek van Herman Koch!’ Humor toch!

• Zou het in het kader van de energiezorgvuldigheid niet zinvol zijn om de feestelijke kerstverlichting in de winkelgebieden van Oegstgeest in het vervolg begin januari te verwijderen?

• Vertelde Hugo van der Meij van Visgilde mij enthousiast dat hij er uiteindelijk in geslaagd is de geschikte kandidaat voor de vacature winkelassistent ‘aan de haak te slaan’

• En weet u wat er in dat leuke voormalige winkelpand van de Dames Dietz in de Kemp na tweemaal een bloemenzaak als huurder komt? Precies, een nieuwe bloemenzaak.

• Is het volgens Shana, vestigingsmanager van Etos in de Passage, heel opmerkelijk dat de kopersgroep van make-up aan het verjongen is. Jonge meiden van 9, 10, 11 jaar bezoeken nu ook regelmatig de winkel en weten precies wat zij nodig hebben, waarbij de Social Media en TikTok belangrijke informatie- bronnen en beïnvloeders blijken te zijn. Interessante doelgroep dus!

• Ben ik, zoals u weet, zeer enthousiast over de boekenkasten in onze Albert Heijn vestigingen, waarin gelezen boeken geplaatst kunnen worden die geïnteresseerden dan weer kunnen meenemen om te lezen en daarna weer kunnen terugplaatsen, een succes zijn. Het leuke is dat er nu ook regelmatig legpuzzels worden neergezet voor de liefhebbers, wat een mooi ‘tweedekans’ karakter heeft. Prima toch!

Uit de krant

Uit de krant