Afbeelding
Foto: CityStone

Hofje deel van plan Almondehoeve

Algemeen

Tijdens de beeldvormende raadsvergadering van donderdag 1 februari presenteerde projectontwikkelaar CityStone het plan voor een nieuwe wijk op de plaats van de Almondehoeve. Onderdeel van de wijk is een hofje met zeventien woningen.

De vereniging Oegstgeester Hofjes is blij met deze ontwikkeling. Zeker ook omdat het hofje ook voorziet in een ruime buurtkamer en een gezamenlijke binnentuin. Dit project is het eerste van een aantal hofjes die de vereniging in samenwerking met de gemeente, de woningcorporatie MeerWonen en projectontwikkelaars in de planning heeft. 

De hofjes zijn één van de antwoorden op de vergrijzing waarmee ook Oegstgeest te maken krijgt in de komende decennia. Met de vergrijzing stijgt ook de zorgvraag, maar het is nu al duidelijk dat er personeelstekorten zijn in de zorg en dat er geen verpleeghuiscapaciteit bij zal komen. We zullen langer zelfstandig thuis moeten blijven wonen en de vereniging ziet hofjes als één van de oplossingen. ‘Wonen in verbinding met elkaar’ is het motto, waarmee bedoeld wordt aandacht voor elkaar, burenhulp en gemeenschappelijke activiteiten. Ook wil de vereniging samen met lokale organisaties zorg en welzijn organiseren in de hofjes.

Voorzitter Guus Bannenberg van de Oegstgeester Hofjes is blij met de ontwikkelingen bij de Almondehoeve. “Het wordt een groene, verkeersarme wijk die niet al te ver van het winkelcentrum van Oegstgeest ligt. En prachtig dat er een ruime buurtkamer en gezamenlijke binnentuin komen.” De vereniging heeft inmiddels zo’n tweehonderd leden, van wie een deel aangewezen is op sociale huur, maar ook een deel opteert voor huur of koop in de luxe sector. Die verscheidenheid is in de nieuwe wijk ingepland. Wie belangstelling heeft voor de hofjes kan een e-mail sturen naar info@oegstgeesterhofjes.nl. 

Uit de krant

Uit de krant