Producenten Chris de Waard van Sleutelstad (in het midden) en Rudo Slappendel van Unity.NU ((2e van rechts) omringd door de bestuursleden van beide omroepen. | Foto: Emile van Aelst / archief
Producenten Chris de Waard van Sleutelstad (in het midden) en Rudo Slappendel van Unity.NU ((2e van rechts) omringd door de bestuursleden van beide omroepen. | Foto: Emile van Aelst / archief Foto: PR

Fusieomroep ‘Unity met het nieuws van Sleutelstad’ van start

Algemeen

Onder de naam ‘Unity met het nieuws van Sleutelstad’ is op 1 februari de nieuwe streekomroep voor de Leidse regio van start gegaan. De fusie tussen Sleutelstad en Unity.NU is hiermee een feit.

Het Leidse Sleutelstad en het overwegend Leiderdorpse Unity.NU voerden de afgelopen jaren een intense strijd over de zendvergunning. Tot vorig jaar de strijdbijl werd begraven en de twee besturen van de omroepstichtingen gingen praten. Mede door een wetswijziging in 2026 is de samenwerking en de daaropvolgende fusie in een stroomversnelling gekomen. In die wet staat dat er per streek één omroep actief mag zijn; een streekomroep. De nieuwe omroep maakt uitzendingen voor Leiden, Leiderdorp, Oegstgeest, Voorschoten, Wassenaar en Zoeterwoude. Daarnaast is Leidschendam-Voorburg ingedeeld bij het gebied waarop de omroep zich moet gaan richten. Daar is nu nog de eigen omroep Midvliet actief.

De programma’s bestaan uit radio, televisie, ‘visual radio’ en de website www.sleutelstad.nl. Er wordt gewerkt vanuit twee studio’s, een in Leiden en een in Leiderdorp. De kanalen waarop ‘Unity met het nieuws van Sleutelstad’ uitzendt zijn voor de radio 105.7 FM, DAB+ en online. Op televisie is de omroep voortaan te zien op kanaal 40 van Ziggo, kanaal 1412 van KPN en kanaal 820 van Odido.

De regionale muziekzender Unity NL blijft buiten de fusie van Unity en Sleutelstad en blijft bestaan in de huidige vorm.

Uit de krant

Uit de krant