Archieffoto.
Archieffoto. Foto: OEGST

Minder files door kapotte stoplichten

Algemeen

Sinds woensdag 29 november werken de verkeerslichten aan de Rijnzichtweg/Rijnsburgerweg niet meer. Het enige wat de lampen doen, is knipperen. Tijdens de spitsuren worden verkeersregelaars ingezet en deze situatie heeft een opvallende uitwerking: de files zijn verdwenen.

Wethouder Kees Oudendijk lichtte tijdens de raadsvergadering van afgelopen donderdag de situatie toe: “De Rijnzichtweg/Rijnsburgerweg staat op de nominatie om volgende zomer vernieuwd te worden. Maar de verkeerslichteninstallatie die daar staat, is al dertig jaar oud en daar wordt geen onderhoud meer op gepleegd. Nu is die gistermiddag uitgevallen. Hij is aan het knipperen. Vooralsnog zijn we op zoek naar een noodoplossing; we kijken of die installatie te repareren is. Voor dit moment staan er tijdens de spits verkeersregelaars het verkeer te regelen. Voor de rest moet belijnig het werk doen. Het is niet de beoogde situatie, maar we moeten het hier mee doen.”

De kapotte stoplichten blijken echter een zegen te zijn voor het autoverkeer, zo bleek uit de woorden van raadslid Marcella Kemper (VVD): “Ik heb gemerkt dat er nu minder files staan, nu die stoplichten eruit zijn en de verkeersregelaars er staan. Misschien kunnen we de verkeersregelaars even goed inprogrammeren in die nieuwe stoplichten die daar komen.” Oudendijk waardeerde de humor en reageerde: “De oude verkeerslichten waren niet meer in te regelen; daarom stonden er files. Met de handmatige verkeersregelaars worden de files verminderd. Zo snel als de installatie gerepareerd is, wil ik kijken hoe we het wel beter kunnen inregelen (zodat er minder files ontstaan - red.). Dat geldt natuurlijk ook voor de nieuwe verkeerslichten.”

Uit de krant

Uit de krant