Alle sporters met hun cheques, samen met Roelant Oltmans en wethouder Tim van Tongeren. | Foto Wim de Winter
Alle sporters met hun cheques, samen met Roelant Oltmans en wethouder Tim van Tongeren. | Foto Wim de Winter Foto: Wim de Winter

Roelant Oltmans reikt zeventien cheques uit

Algemeen

Op vrijdag 24 november vond in het LOHC-clubhuis een feestelijke bijeenkomst plaats: voor de 26e maal werden daar de cheques van het Roelant Oltmans Fonds uitgereikt.

Mooie bedragen voor talentvolle Oegstgeester sporters 

Het Roelant Oltmans Fonds is in 1997 door de gemeente Oegstgeest in het leven geroepen als blijk van waardering voor het behalen van de gouden olympische medaille in de zomer van 1996 door het door Oegstgeestenaar Roelant Oltmans gecoachte Nederlandse heren hockeyteam. 1996 was overigens een bijzonder jaar waarin ook de heren volleyballers goud wonnen.

De eerste maal dat de cheques werden uitgereikt aan talentvolle Oegstgeester sporters was in het ASC-clubhuis, toen nog aan de Duivenvoordestraat.

Dit jaar werden er zeventien cheques uitgereikt: 

Bram ten Berge kreeg voor het eerst een bijdrage. Hij zeilt op hoog niveau.

Ook Pip van Nieuwkoop was voor het eerst aanwezig. Zij ontving een bijdrage om haar tegemoet te komen in de vele reiskosten die ze als rugbyer maakt.

Het veertienjarige voetbaltalent Floor Gijsman ontving ook voor het eerst een bedrag.

Naomi Kunath is een oudgediende. Zij wordt als turntalent al sinds 2017 met een klein bedrag ondersteund door het Roelant Oltmansfonds.

Feyenoorder Sam Roovers kon niet op tijd aanwezig zijn vanwege een verplichte training, maar ontving toch voor de tweede maal een bijdrage. Basketballer Teun van der Heijden werd voor het eerst in het zonnetje gezet met een cheque.

Tafeltennisvereniging Pecos ontving van het fonds 450 euro om nieuwe balletjes aan te schaffen.

Attila, de handboogschietvereniging uit Haaswijk, ontving 350 euro voor nieuwe spelblazoenen.

Voetballer Chaia Koller ontving een bijdrage voor al haar professionele trainingen, net als Daniek Tiemersma en Fien Leijdekker.

Moïse du Clou ontving een cheque om nieuwe schermkleding aan te schaffen.

Toptennisser Sammy Quinau ontving een cheque, net als zijn collega Ties de Regt.
Jet van der Heijden ontving een bijdrage voor haar carrière discus- en speerwerper.
En dan waren er nog hockeyers Delany van der Broek en Julian Seckel die door Roelant Oltmans ondersteund werden in hun sportcarrière.

Uit de krant

Uit de krant