De burgemeester verwelkomt de Sint.
De burgemeester verwelkomt de Sint. Foto: Wil van Elk

Sinterklaas zet voet aan wal in Oegstgeest

Algemeen

Het was feest afgelopen zaterdag in Oegstgeest. Sinterklaas meerde samen met zijn Pieten aan bij een bomvol Boerhaaveplein. Daar werd hij toegezongen door alle kinderen samen met hun opa’s, oma’s en ouders. Gelukkig scheen de zon en was de stemming opperbest.

Burgemeester Emile Jaensch kreeg van de Sint en zijn Pieten de belofte dat zij zoveel mogelijk kinderen gaan bezoeken in Oegstgeest. De burgervader danste gezellig mee met de Pieten op muziek van de Pieten DJ en de Pietenband, terwijl de ouders konden genieten van een gratis kopje koffie van snackkar ’t Haasje.

Na de ontvangst vertrok de Sint met zijn Pieten naar de De Kempenaerstraat en vervolgens naar de Lange Voort. De stichting Recreatie en Vervoer zorgde voor schitteren Sint-vervoer.

In de winkelcentra kwamen veel kinderen de Sint een handje en een tekening geven, en werden er veel foto’s gemaakt.

Het feest werd mogelijk gemaakt door Scouting Sagara Satrya’s, die een boot beschikbaar stelde. Xander de Keijzer voer mee in een boot vol musicerende Pieten.

“De Lidl leverde mandarijntjes en Albert Hein en de Jumbo zorgden voor kilo’s strooigoed”, sprak de organisatie achteraf tevreden. “Nu maar hopen dat Sint zijn laatste inkopen in ons dorp gaat doen.”

Op zondag bracht Sinterklaas een bezoek aan de Gruneriebuurt. Omdat de boot van Sinterklaas nog steeds niet de Pastoorswetering op kon varen, moest de Goedheiligman samen met zijn Pieten een stuk lopen. Gelukkig kon hij de weg naar het Praathuis, op het terrein van Volkstuinen de Groenerie, goed vinden door het luide zingen van iedereen. Hij werd ontvangen door een grote groep kinderen uit de buurt.

Sint nam de tijd voor alle kinderen, sommigen hadden een mooie tekening voor hem gemaakt. Voor de kinderen was er een cadeautje en voor alle ouders, oma’s en opa’s was er een lekker warm drankje: chocolademelk of glühwein.

Sinterklaas bedankte na afloop bovenal Ferry Zeeman, die maakt hij en zijn Pieten er telkens zo voortreffelijk uitzien. 

Afbeelding

Uit de krant

Uit de krant