Een lang lint van lichtjes trok door de wijk, met de muziek voorop. |
Een lang lint van lichtjes trok door de wijk, met de muziek voorop. | Foto: Wim de Winter

Betoverende Lichtjestocht

Algemeen

Afgelopen zaterdag was Oegstgeest aan de Rijn opnieuw het decor van een betoverende Lichtjestocht. Meer dat 1200 enthousiaste deelnemers droegen bij aan het succes van dit magische evenement.

Meer dan 1200 wandelaars door sprookjesachtig Oegstgeest aan de Rijn

“Niet alleen de deelnemers met hun lichtjes maakten de tocht sprookjesachtig”, vertelt Kim Evers-Hunting, één van de organisatoren trots na afloop. “Een speciale dank gaat uit naar onze fantastische buurtbewoners die hun huizen in een gloed van licht en kleur hebben getooid.”

‘De tocht zorgt jaarlijks voor verbinding’

De bijzondere Lichtjestocht, precies tussen de buien door, werd mede mogelijk gemaakt door veel vrijwilligers: de helden van de marshmallow-stokjes, de wakers van de vuurkorven, de choco-inschenkers en de verkeersregelaars. “Hun inzet, net als die van de sponsoren, heeft dit spektakel mogelijk gemaakt,” aldus Kim.

Het idee voor een lichtjestocht werd ooit geboren aan de keukentafel. Vier buurvrouwen waren van huis uit gewend Sint Maarten te vieren, iets wat ze niet in Oegstgeest tegenkwamen. “Achterliggende gedachte van Sint Maarten is belangeloos iets voor een ander doen en het idee van delen.” Vandaar de Lichtjestocht: met lichtjes door de straten van Oegstgeest en aan het einde van de tocht wacht voor iedereen warme chocolademelk en marshmallows die zij kunnen opwarmen boven een van de vuurkorven. “Helemaal gratis en voor niks, gewoon omdat het mooi is om samen een magische tocht te lopen.”

Het evenement is inmiddels zo groots geworden dat er echt een hele organisatie bij komt kijken. Omdat Kim zelf deel is van Ladies Circle Leiden, die zich ook belangeloos voor goede doelen inzet, was de koppeling snel gemaakt. “De hele wijk was zaterdag in de ban van de tocht, straten werden verlicht en door alle buurtbewoners is er iets moois van gemaakt.”

Het evenement zorgt echt voor verbinding in de wijk. “Het was weer heel fijn en leuk om deze Lichtjestocht te organiseren en het vele werk meer dan waard!”

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding

Uit de krant

Uit de krant