Drukte in de hal tussen de interessante programmaonderdelen door. | Foto Dick Poot
Drukte in de hal tussen de interessante programmaonderdelen door. | Foto Dick Poot Foto: Dick Poot

Zeer geslaagd eerste Schrijversfestival

Algemeen

Waar vind je dat op de zondagmiddag: volwassenen, kinderen, schrijvers en dichters bij elkaar? Gezellig keuvelend en genietend van heerlijke Latin hapjes en drankjes met swingende Bossanova muziek. Rond de 120 dorps- en regiogenoten genoten op deze manier van het eerste Oegstgeester Schrijversfestival in Dorpscentrum Oegstgeest.

Enkele reacties: “Zo leuk zoveel mensen bij elkaar die genieten van onze schrijvers in een ontspannende sfeer”, “Ik vond de combinatie van workshops, interviews, voorlezen en de muziek goed gekozen. Zeker voor herhaling vatbaar”, “Ongelofelijk hoe soepel dit allemaal verliep. Compliment voor de organisatie,”, “Wij kwamen speciaal uit Leiden om te kijken en te luisteren naar Harry Knipschild. Geweldig wat en hoe hij anekdotes weet te op te dissen, altijd anders... altijd boeiend”, “Ik wil het samenvatten in drie woorden: luisteren, leerzaam en ontspannend”, “Fijn dat je schrijvers kon aanspreken en allerlei dingen kon vragen... was ik heel blij mee.”

Bijzonder was dat ook het Museum of Comic Art (MoCA) uit Noordwijk aanwezig was.

Oud raadslid Cocq Ouwerkerk kijkt terug naar een geslaagd festival. “Absoluut, kijk maar eens naar al die positieve reacties. Ik vond het helemaal top, de sfeer was gemoedelijk en ontspannen. We hebben ons doel bereikt: ontmoeten en verbinden van schrijvers en lezers. Met verschillende achtergronden, leeftijd, opleiding en interesses. Ons Schrijversdorp Oegstgeest staat weer duidelijk op de kaart.”
Simon Vogel, ook oud-raadslid, vertelt dat het Schrijversfestival met een goed team mensen georganiseerd werd. “René Hulselmans voor organisatie, Aafje de Bloois voor muziek, Willem de Bondt voor schrijversprogramma en Cocq Ouwerkerk voor promotie met professionele inbreng van Marjolijn van der Jagt van Dorpsmarketing Oegstgeest.”

Het festival was een idee van oud-bestuurders van Oegstgeest, met als doel om Schrijversdorp Oegstgeest nieuw elan te geven. “Dit alles in samenwerking met Dorpsmarketing en Cultuurfonds en uitgevoerd met subsidie van de gemeente”, vertelt Cocq. “Met Simon Vogel en Jos Roeffen als stuwende motor.”

Mooi was dat er ook (al dan niet uit eigen werk) werd voorgelezen door kinderen. Het MoCA trakteerde hen op een gratis Donald Duck.

Simon vertelt enthousiast dat dit succesvolle Schrijversfestival een vervolg verdient. “Dit kan op verschillende manieren. Bij voorbeeld door volgend jaar een aantal kleine activiteiten te organiseren, al dan niet gekoppeld aan evenementen zoals monumentendag. Het jaar daarna eventueel een herhaling van dit festival. Hoe dit te organiseren en wie daarbij te betrekken is een van de evaluatiepunten. Hoe dan ook: wordt vervolgd!”

Afbeelding

Uit de krant

Uit de krant