Matthijs Huizing met hond Moos.
Matthijs Huizing met hond Moos. Foto: Anneke van Gruijthuijsen-Bos

Matthijs Huizing nieuwe voorzitter Dierentehuis Stevenshage

Algemeen

Per 1 september is Oegstgeestenaar Matthijs Huizing (62) voorzitter van het bestuur van de Stichting Dierentehuizen Leiden en Omstreken. De stichting beheert Dierentehuis Stevenshage, het dierenasiel van de Leidse regio dat jaarlijks zo’n 800 honden, katten, konijnen en tamme vogels opvangt. 

Matthijs Huizing neemt als voorzitter het stokje over van Lizette Ploos van Amstel. Onder haar jarenlange leiding is er veel werk verzet met als resultaat een goedlopende organisatie met kundige en gemotiveerde medewerkers en vrijwilligers in een vrijwel geheel vernieuwd doelmatig en duurzaam pand. Onze dieren krijgen hierdoor de professionele en liefdevolle zorg die ze verdienen.

Matthijs Huizing heeft een achtergrond in zowel het bedrijfsleven als openbaar bestuur. In het verleden was hij onder meer directeur van Bols in Hongarije, lid van de Tweede Kamer en wethouder in Oegstgeest. Momenteel is hij VVD-fractievoorzitter in de gemeenteraad van Oegstgeest.

“Ik vind het een grote eer om deze rol te mogen vervullen,” laat Huizing weten. “Samen met mijn medebestuursleden zal ik me de komende jaren inzetten om de hoge kwaliteit van dit dierentehuis te behouden en daar waar het kan te verbeteren, en te werken aan een blijvende goede verstandhouding met alle gemeenten uit ons werkgebied.”

In het bestuur van de stichting is momenteel plaats voor nieuwe leden. Voor meer informatie, ook over asieldieren die een thuis zoeken, kan men terecht op de website www.dierenasielleiden.nl.

Uit de krant

Uit de krant