Ruben Morin in actie voor FC Oegstgeest. |
Ruben Morin in actie voor FC Oegstgeest. | Foto: Paul Lichtenbeld

FC Oegstgeest wint de seizoens-ouverture

Algemeen

FC Oegstgeest begon het nieuwe seizoen met een wedstrijd tegen Stompwijk92. Het publiek was in groten getale aanwezig, mede dankzij de opvallende aandacht die de wedstrijd kreeg op sociale media. Beide teams waren gedegradeerd naar de vierde klasse zaterdag, wat de wedstrijd extra speciaal maakte. Erik van Manen, de trainer van Stompwijk92, was geen onbekende voor de UDO-bloedgroep van de fusievereniging FC Oegstgeest. Hij was daar in het verleden ook al actief geweest als trainer van de selectie.

Vanaf het eerste fluitsignaal had FC Oegstgeest belangrijk overwicht, terwijl Stompwijk92 voornamelijk op een verdedigende tactiek vertrouwde. Ondanks het dominante spel van de thuisploeg werden er weinig echte kansen gecreëerd. De eerste serieuze mogelijkheid kwam toen Bob den Hollander een kopbalpoging waagde op een voorzet van Sam Roelen, maar helaas ging de bal over het doel.

In de 16e minuut kreeg FC Oegstgeest een reeks kansen, maar slordigheid in de afwerking zorgde ervoor dat er geen echt vrije schotkans ontstond. Het overwicht van FC Oegstgeest zette zich voort, maar de gewenste resultaten bleven uit.

Pas in de 30e minuut diende zich een serieuze kans aan voor FC Oegstgeest. Een vrije trap aan de linkerkant van het doelgebied bood een mogelijkheid. Bob den Hollander gaf een prachtige steekpass aan Joey Driessen, wiens schot na een kluts in het doel belandde. Helaas beoordeelde de scheidsrechter deze actie als buitenspel. Niet veel later kopte Bob den Hollander een volgende kans net naast.

Stompwijk92 wist zich pas in de 37e minuut enigszins van hun verdedigende strategie los te maken en een voorzichtige aanval op te zetten op het helft van FC Oegstgeest. Gedurende de hele wedstrijd bleef het doel van keeper Gijs Jansen echter relatief onbedreigd.

Na de eerste helft was het duidelijk dat FC Oegstgeest de overhand had behouden en dat Stompwijk92 weinig gevaar wist te stichten. Echte kansen voor FC Oegstgeest waren echter schaars en dit patroon veranderde nauwelijks in de tweede helft.

In de 50e minuut brak FC Oegstgeest eindelijk de ban. Bob den Hollander gaf een assist aan Roy Elkerbout aan de linkerkant van het doelgebied, waardoor Roy de kans kreeg om te schieten. Met een prachtige curvebal in de rechterbovenhoek opende Roy de score, 1-0.

Tegen het einde van de wedstrijd kreeg Sam Roelen nog een grote kans om te scoren, maar hij miste de voorzet en de bal verdween voorlangs. In de laatste minuten wist FC Oegstgeest de overwinning veilig te stellen. Een lange bal bereikte Daniel van Vliet en Mario Gianfiglio, die vrij voor de doelman van Stompwijk92 kwamen. Daniel gaf de bal voor aan Mario, die de 2-0 scoorde.

Na de wedstrijd werd Joshua Overvliet uitgeroepen tot ‘Man of the Match’ door teammanager Martin Meijer.

Trainer Huig Jan Heeringa verklaarde dat FC Oegstgeest verdiend had gewonnen, met veel overwicht, maar met de nodige waakzaamheid vanwege de counter. In de eerste helft was het team hierin enigszins zoekende, maar in de tweede helft was dat beter voor elkaar.

De overwinning in de eerste wedstrijd tegen mededegradant Stompwijk92 is een uitstekende seizoenstart voor FC Oegstgeest.

Uit de krant

Uit de krant