Afbeelding
Foto:

Oegstgeest aan de Rijn bijna voltooid

Algemeen

De bouw van de negentien woningen in Rhijnhoeve fase 2 in Oegstgeest aan de Rijn is in volle gang. Nog even en de bewoners kunnen hun huis betrekken. Alle reden voor een feestje, vond BPD | Bouwfonds Gebiedsontwikkeling. Des te meer omdat met de realisatie van dit project het werk er bijna op zit. Vijftien jaar geleden startte de gebiedsontwikkelaar, en nu is op twee appartementengebouwen na, de wijk voltooid. 

Directeur Projecten bij BPD, Theo van der Plas, vindt het een mooi moment. “Samen met de gemeente Oegstgeest ontwikkelen we vanuit VOF Oegstgeest aan de Rijn een prachtige waterstad. Het is een intensief proces geweest waar we met veel betrokken mensen, met een warm hart aan deze wijk hebben gewerkt. Bouwer Dura Vermeer en stedenbouwkundig bureau West 8 zijn vanaf dag één fijne, vaste partners geweest bij de grotere gebiedsontwikkeling waar we inmiddels bijna 1200 woningen gerealiseerd hebben.”

Wethouder Elfred Bus beaamt deze woorden: “Oegstgeest aan de Rijn is een prachtige wijk geworden, die nu bijna compleet is. Ik ben blij dat de woningen in deze fase een charmante uitstraling combineren met slimme keuzes op het gebied van duurzaamheid. Dit sluit goed aan bij de stappen die we zetten richting een duurzamer dorp.”

Kwaliteit en innovatie 
Van der Plas vervolgt: “Ontwikkelen is echt teamwork. We hebben met elkaar de kwaliteit in uitstraling weten vast te houden en zijn in techniek met de tijd meegegaan. Waar we begonnen in de wijk met woningen met gasaansluiting, worden de woningen in Rhijnhoeve verwarmd en gekoeld met een bodemwarmtepomp. Daarbij hebben de woningen een balansventilatie en een warmte-terugwinningsinstallatie in de douche. Daarmee zijn de woningen goed voorbereid op de toekomst.”

Over Rhijnhoeve
Rhijnhoeve bestaat uit negentien woningen die direct aan de Oude Rijn liggen. De woningen liggen tussen de Oude Rijn en de nog te graven Binnenrijn met Park Landskroon om de hoek. Van Manen – architectuur vol karakter - is de betrokken architect. Een bureau dat bekend staat om de rijke architectuur met veel oog voor detaillering. De togen in het metselwerk boven ramen en deuren, charmante roedeverdelingen in de ramen, luiken, luifels, overstekende dakranden en toepassing van luxe materialen, geeft Rhijnhoeve de uitstraling die past bij deze plek.

Afbeelding
Afbeelding

Uit de krant

Uit de krant