Afbeelding

Bart Boom schrijft negende Oegstgeester Dictee

Algemeen

Rotaryclub Oegstgeest e.o. nodigt iedereen die taalvaardig is en de laaggeletterdheid wil bestrijden uit om deel te nemen aan het negende Oegstgeester Dictee. Dit wordt gehouden op dinsdagavond 10 oktober. De opbrengst van het dictee gaat naar de VoorleesExpress. Bart Boom is de schrijver van de tekst. 

Boom is 35 jaar huidarts geweest, eerst in het LUMC, daarna in Ziekenhuis Bronovo in Den Haag. Na zijn pensionering in 2018 schreef hij in anderhalf jaar tijd de roman De moeder van Eva. “Dat was een heerlijke bezigheid”, vertelt hij. Voor het daarna corrigeren van de tekst had hij net zoveel tijd nodig en dat was echt werken. Momenteel is hij bezig aan een nieuwe roman. Boom houdt van glas, verzamelt dat ook en vertelt daar gepassioneerd over.

De deelnamekosten voor het Oegstgeester Dictee zijn € 20,- voor volwassenen en € 10,- voor scholieren en studenten (dit is inclusief koffie en hapjes). Aanmelden kan tot en met 9 oktober via de website: www.hetoegstgeesterdictee.nl en bij de Bibliotheek Oegstgeest, de Rijnlandse Boekhandel en Boekhandel de Kler. Na 9 oktober kan men zich bij binnenkomst aanmelden. Deelnemen kan ook als team (drie tot vijf personen). 

Er is ook weer een extra dictee voor specialisten. Dat wordt tegelijkertijd met het liefhebbersdictee gehouden. Tijdens de inloop en de correctiepauze wordt er onder leiding van Mignon de Lange Balkanmuziek ten gehore gebracht. Ook zullen er tijdens de pauze drankjes en hapjes worden geserveerd, gesponsord door lokale ondernemers. Partners in de organisatie zijn de Oegstgeester Bibliotheek en de Oegstgeester Courant.

10 oktober, Teylingen College Duinzigt, Wijttenbachweg 23. Inloop vanaf 19.00 uur, start dictee om 19.30 uur. 

Afbeelding

Uit de krant

Uit de krant