Vissers, Janka en Steenbergen roepen mensen op nieuwe activiteiten te ondernemen. |
Vissers, Janka en Steenbergen roepen mensen op nieuwe activiteiten te ondernemen. | Foto: Willemien Timmers

Vooruitblik naar bomvolle ‘Oegstgeest Ontmoet’-week

Algemeen

ontmoeting n Van 23 september tot en met 1 oktober vindt voor de vijfde maal ‘Oegstgeest Ontmoet’ plaats. Een week vol sportieve, gezellige, bekende en nieuwe activiteiten voor iedereen die nieuwe mensen wil ontmoeten en tegelijk een nieuwe activiteit wil ondernemen. Coördinator van de ontmoetingsweek en vrijwilligersmakelaar Ivonne Janka, sociaal makelaar Sietske Steenbergen en Radius-activiteitencoördinator Claartje Vissers zijn enthousiast over het zeer diverse programma wat in samenwerking met veel partijen uit het dorp is samengesteld.

‘Dé kans om nieuwe dingen te ondernemen’

Door Willemien Timmers

“We hopen dat heel veel Oegstgeestenaren in deze week zien hoe laag de drempels zijn om er op uit te gaan en nieuwe dingen te ondernemen”, vertelt Claartje Vissers enthousiast. 

Uitknipbon

“En soms zijn er niet eens drempels,” vult Ivonne Janka, die bij Radius werkt, haar aan. “Zoals bij het genieten van een gratis kopje koffie met gebak hier in Winkelcentrum Lange Voort. De winkeliersvereniging biedt dat samen met de eigenaar aan aan iedereen die gezellig op stap gaat.” In de Oegstgeester Courant van volgende week is een tegoedbon te vinden voor dit lekkers, dat midden in het winkelcentrum geserveerd wordt. “Dat is dan direct een mooi begin van de week!” stelt Sietske Steenbergen. “We hopen dat heel veel mensen hun buurman of vriendin meenemen voor een ‘bakkie met taart’ hier op het middenplein. Ivonne en ik zijn er dan ook om vragen van mensen te beantwoorden.”

Een greep uit de activiteiten: in zwembad Poelmeer kunnen enthousiastelingen meedoen met een gratis les ‘Aqua’Vitaal’, in gebouw Haeswijk kan men aanschuiven voor een pannenkoekenlunch, de Vitality Club Oegstgeest nodigt fitte 50-plussers uit samen te komen sporten, en bij Jenergy, Pecos én OGAV kun je gratis lessen volgen. En natuurlijk wordt er ook volop gewandeld en gebiljart.

“Wie geïnteresseerd is in taal kan meedoen met een schrijfcafé, of de bijeenkomst ‘Mijn boek gaat op reis’”, vertelt Sietske, terwijl ze uitlegt dat er heel diverse activiteiten georganiseerd worden. “We hebben ook de ‘Oegstgeester Studiekamer’ in het leven geroepen waar senioren met een academisch werk- en denkniveau onder leiding van een professionele gespreksleider met elkaar goede gesprekken zullen voeren.”

Mooi programma

In deze Oegstgeester Courant vinden lezers een pagina met daarop het uitgebreide programma van de gezellige ontmoetingsweek. “De week is destijds in het leven geroepen om eenzaamheid tegen te gaan, maar we zien dat het nog zoveel meer doet. De activiteiten verbinden mensen met elkaar, en daarnaast vinden mensen door de zeer verschillende programmaonderdelen nieuwe hobby’s,” benadrukt Ivonne. “De week heeft bewezen mensen geholpen om weer een sterkere sociale basis te creëren.”

“En daarnaast is het natuurlijk superleuk om dingen te doen die je anders niet doet, zoals yoga of handwerken, of binnen te stappen in een gebouw dat je nog niet kende,” vult Claartje aan. “Ga gezellig overal langs, en neem een bekende mee. Bijvoorbeeld naar de Dorpslunch in het Dorpscentrum, want samen eten is altijd leuk!”

Boekje afhalen

Wie het hele programma rustig nog eens wil bekijken haalt het ‘Oegstgeest Ontmoet’-boekje op bij een van de bekende afhaalpunten. Of bekijk het boekje online op de website van Radius.

Uit de krant

Uit de krant