De jubileumboek-commissie. V.l.n.r. Ankie Cleveringa, Ienske Meindertsma, Frank Schaake, Annemieke Frelier en Lieke van de Geer.
De jubileumboek-commissie. V.l.n.r. Ankie Cleveringa, Ienske Meindertsma, Frank Schaake, Annemieke Frelier en Lieke van de Geer. Foto: Willemien Timmers

Oudste gedeelte Nassaulaan viert honderdjarig bestaan

Algemeen

In de Nassaulaan tussen Terweeweg en Koninginnelaan werd een groot deel van de huizen, aan de oneven kant, gebouwd in 1923.
Op zaterdag 9 september vierden de bewoners dit 100-jarige bestaan met een straatfeest in roaring-twenties-kleding inclusief kinderspelen, muziek van een live band én de onthulling van een bijzonder jubileumboek. Naast historische informatie over Oegstgeest en de Nassaulaan, bevat het jubileumboek vooral persoonlijke verhalen geschreven door alle huidige bewoners. Een bijzonder boek voor en door bewoners. Het eerste exemplaar werd door initiatiefnemer Frank Schaake uitgereikt aan de langstwonende, tevens oudste, bewoonster van de laan: Truusje Rohmer-Vrij.

De jubileumfeestcommissie. V.l.n.r. Fem van Straalen, Werner Gladdines en Elisabet Norell.
Het eerste exemplaar werd door initiatiefnemer Frank Schaake uitgereikt aan de langstwonende, tevens oudste, bewoonster van de laan: Truusje Rohmer-Vrij.
Afbeelding

Uit de krant

Uit de krant