Afbeelding
Foto: Solange Pietersz

Straatfeest Jan Steenlaan

Algemeen

Op zaterdag 2 september vond in de Jan Steenlaan weer een straatfeest plaats. Het straatfeest wordt al sinds 2006 georganiseerd door de bewoners. Het feest werd druk bezocht, vrijwel alle buren waren aanwezig.

Aan het begin van de middag werd de straat afgezet, de verlichting opgehangen en een springkussen voor de kinderen opgezet. Aan de gehuurde tafels en banken werd ondertussen koffie geschonken aan de bewoners. Het springkussen werd meteen in gebruik genomen door de kinderen. Niet alleen kinderen uit de Jan Steenlaan, maar ook hun vriendjes en vriendinnetjes uit de buurt stonden te springen. Het was mooi om te zien dat er snel nieuwe vriendschappen werden gesloten.

Onder leiding van Olivier werden circa 700 poffertjes gebakken en uitgedeeld, met op de achtergrond zomerse muziek. Terwijl de zon ondertussen helemaal doorbrak werd het een prachtige zomerse dag.

Vanaf een uur of vijf kwamen alle bewoners bijeen voor de barbecue en de borrel. Jong en oud, nieuwe en reeds langwonende bewoners maakten (opnieuw) kennis met elkaar en deelden niet alleen herinneringen, maar ook zelfgemaakte gerechten voor bij de barbecue. Buurman Chris had barbecue-pakketten gemaakt die van tevoren besteld konden worden.

Tim en Liv uit de straat organiseerden ‘het verboden woord spel’. Iedereen kreeg een sticker met een ‘verboden’ woord opgeplakt en de buren probeerden elkaar het verboden woord te laten zeggen. Dit leverde hilarische momenten op.

De dag werd afgesloten met een groepsfoto van alle aanwezig buren en daarna werd nog lang en gezellig geborreld, tot in de late uurtjes.

Uit de krant

Uit de krant