Afbeelding
Foto: Corrie van der Laan

Leiderdorpse raad zegt nogmaals ‘nee’ tegen betaald parkeren

Algemeen

LEIDERDORP - Voor het geval de boodschap tijdens het Politiek Forum van vorige week niet duidelijk genoeg bij het college van burgemeester en wethouders was aangekomen, nam de Leiderdorpse gemeenteraad maandagavond 22 mei unaniem een korte maar krachtig motie aan. Daarin werd het nog maar eens glashelder gesteld: de raad is pertinent tegen betaald parkeren in geheel Leiderdorp.

Door: Corrie van der Laan 

In de wijken Zijlkwatier en Hofje van Holtlant is er al sinds lange tijd een groot probleem met ‘vreemdparkeerders’ die zoveel parkeerplekken in beslag nemen dat de bewoners hun auto nergens kwijt kunnen. Die problemen moeten nu eindelijk eens met gezwinde spoed aangepakt worden, vindt de gemeenteraad.

Verkeerswethouder Bob Vastenhoud (PvdA-GroenLinks) heeft de duidelijke opdracht gekregen om op korte termijn alle mogelijke oplossingen op een rijtje te zetten. Met daarbij de voor- en nadelen, dejuridische (on)mogelijkheden, de kosten en de effecten op andere wijken. Maar betaald parkeren mag dus geen plek krijgen op die lijst.

Verder moet snel overleg met bewoners komen, want dat kan wellicht ook ideeën opleveren, zo kreeg de wethouder mee. En om de parkeeroverlast in het Hofje van Holtlant aan te pakken, moet zeker ook nog een keer indringend met het Alrijne Ziekenhuis gepraat worden. Immers, het probleem in die wijk én in enkele straten van de wijk Voorhof wordt veroorzaakt door personeel en bezoekers van het ziekenhuis die de parkeertarieven op het parkeerterrein van het ziekenhuis te hoog vinden.

D66-fracievoorzitter Prachee van Brandenburg gaf ook nog een scherpe tijdslijn aan: ‘Hopelijk kunt u nog voor de zomer gaan praten met de bewoners en in de raadsvergadering van september het overzicht van oplossingen met ons bespreken.”

Uit de krant

Uit de krant