Wijkbeheerder Tanja van der Wal biedt mevrouw van Klink een pakketje aan namens een dankbare buur.
Wijkbeheerder Tanja van der Wal biedt mevrouw van Klink een pakketje aan namens een dankbare buur. Foto:

Bij MeerWonen: Een pakketje namens een dankbare buur

Algemeen

Kreten als: “Wat lief, ik ben er stil van en waarom ik” horen medewerkers van MeerWonen deze weken tijdens het bezorgen van cadeau-pakketjes aan huurders. Ze zijn blij verrast en soms zelfs verbaasd over het cadeautje dat ze ontvangen.

In december heeft de corporatie een kerstwensenactie gehouden en haar 3500 huurders gevraagd welke buurtbewoner een cadeautje verdient. Het aantal reacties bleef maar stijgen. Maar liefst 413 huurders hebben de aanmeldkaart ingevuld. Ze konden daarmee een cadeaupakketje selecteren ter waarde van €25,- om aan te bieden aan één van de buren in de wijk. Men kon kiezen uit een pakket voor hem of haar, een babypakket, nuttig & lekker pakket, energiepakket of een tuinbon.

Betrokken bij de buurt

“Het aantal positieve reacties is echt hartverwarmend! Een mooie blijk van saamhorigheid en betrokkenheid bij elkaar en de buurt en dat stimuleren wij graag”, vertelt Yvonne Aardenburg, manager Wonen. “De energiecrisis en de inflatie kunnen leiden tot veel zorgen en daarom wilden we als corporatie iets voor onze huurders doen. Een klein cadeautje namens een aardige buur is dan een mooi gebaar.” 

De corporatie stond voor de taak om de kaarten allemaal door te nemen en de verschillende pakketten samen te stellen. De supermarkt Plus uit Roelofarendsveen vond het zo’n leuke actie dat ze een deel van de artikelen met korting hebben aangeboden. Zo werden de pakketten nog beter gevuld. 

Bedankjes van blije huurders

Medewerkers van MeerWonen bezorgen in februari en maart maar liefst 200 pakketten en maken daarmee heel wat buren blij. De corporatie krijgt veel bedankjes. “Ik ben ‘’eén van de gelukkige die zo’n pakket mocht ontvangen. Te danken aan mijn buurvrouw Pauline.” en “Wat werd ik gisteren verrast met een mooi verzorgingspakket. Ook heb ik mijn buren bedankt, omdat zij aan mij hebben gedacht. En Meerwonen die altijd wel iets leuks verzint voor de bewoners. In deze dure tijden een zeer welkom geschenk waarvoor hartelijk dank!”


‘Missie geslaagd’ kunnen ze bij MeerWonen concluderen.

Afbeelding

Uit de krant

Uit de krant