Afbeelding
Foto:

Scoutinggroep Shawano’s behaalt vierde iScout-zege

Algemeen

Zaterdag 4 maart vond de 14e editie van iScout plaats. Dit is een uitdagende wedstrijd waaraan ruim 600 scoutinggroepen (in totaal ruim 12.000 scouts) uit 22 landen deelnemen. De teams nemen het tegen elkaar op door vanuit hun eigen clubhuis opdrachten uit te voeren en puzzels op te lossen.

Scouting Shawano’s uit Oegstgeest deed ook dit jaar weer mee en wist de eerste plaats te behalen! Dat is geen uitzondering; de Shawano’s wonnen deze wedstrijd al eerder in 2017, 2020 en 2021. Daarnaast zijn zij sinds hun eerste deelname in 2012 nooit lager geëindigd dan de 10e plaats.

Dit jaar gingen de Shawano’s onder andere op zoek naar een bereidwillige Oegstgeestenaar met precies het goede huisnummerbordje, wekten zij het standbeeld met de honden op de Kempenaerstraat tot leven en liepen zij een feestelijke polonaise in een lokale supermarkt. De tientallen puzzelopdrachten waren ook divers: zo zochten de scouts aan de hand van aanwijzingen naar de exacte locatie van een filmscène en ontcijferden zij een raadsel dat verwees naar een obscure draaiende brug in Engeland.

Scouting Shawano’s Oegstgeest is een gezellige scoutinggroep voor iedereen vanaf 5 jaar. Er zijn nog plekken vrij. Voor meer informatie: www.shawanosoegstgeest.nl.

Uit de krant

Uit de krant