Commissaris van de Koning Jaap Smit met de verkiezingskrant.
Commissaris van de Koning Jaap Smit met de verkiezingskrant.

Commissaris van de Koning Jaap Smit langs Zuid-Hollandse stembussen

Algemeen

De verkiezingskoorts naar 15 maart loopt op en het werk van de provincie staat volop in de schijnwerpers. Grootschalige woningbouw, de energietransitie, bereikbaarheid, natuur, stikstof, de opvang van asielzoekers. Het is een kleine greep uit de opgaven waar de provincie voor staat.

Bezoek op 15 maart aan Oegstgeest, Leiden, Delft, Rijswijk en Den Haag

On Tour

Reden genoeg voor commissaris van de Koning Jaap Smit om de inwoners van Zuid-Holland, ook via de media, zo goed mogelijk te informeren over de verkiezingen op woensdag 15 maart. Op verschillende plekken en momenten is Smit vanaf 13 tot en met 15 maart aanwezig om vragen te beantwoorden en te vertellen over de rol van de provincie: “Op 15 maart kun je je stem laten horen over de inrichting van je leefomgeving. Wat de provincie Zuid-Holland doet, raakt u, jou en mij, ons allemaal. De plannen voor de toekomst worden nu gemaakt en de komende jaren uitgevoerd. Waar komen de nieuwe woningen, waar nieuwe natuur, hoe lopen de wegen, welke energie gebruiken we, hoe kunnen industriële en agrarische bedrijven hun werk duurzaam, schoon en veilig blijven doen? Allemaal onderwerpen waar de provincie Zuid-Holland aan werkt. Samen met heel veel inwoners, bedrijven en organisaties.”

Verkiezingskrant

In aanloop naar de verkiezingen is een verkiezingskrant uitgebracht die bij alle Zuid-Hollanders op de mat valt. Daarin staan de onderwerpen waar de provincie over gaat. Via het Kieskompas en MijnStem kunnen kiezers wegwijs worden in het politieke landschap. 

Uit de krant

Uit de krant