Afbeelding
Foto: Buro JP

Wethouder Dick de Groot legt per direct functie neer

Algemeen

Wethouder Dick de Groot (Hart voor Oegstgeest) heeft dinsdagavond tijdens de commissievergadering zijn functie per direct neergelegd.

Burgemeester Emile Jaensch reageert, mede namens wethouders Tim van Tongeren en Elfred Bus: “Dick de Groot heeft voor zichzelf een grens gesteld. En die is voor hem bereikt. We zijn verdrietig over zijn besluit. In eerste instantie voor Dick zelf. Dick is een man van het dorp. Hij was er trots op om in zijn gemeente te mogen besturen. Hij stond aan de wieg van het coalitieakkoord en wist de plannen te concretiseren in de begroting. Geen geringe opgave, waarbij hij lastige keuzes niet uit de weg ging. Hij heeft zich met toewijding ingezet voor zijn portefeuille. Met Dick vertrekt er een bevlogen wethouder, we zijn hem dankbaar voor zijn inzet.”

Hart voor Oegstgeest laat weten dat De Groot ‘in de afgelopen periode een persoonlijke afweging heeft gemaakt, en tot dit besluit is gekomen’. “Hart voor Oegstgeest betreurt zijn vertrek als wethouder. Met Dick hebben we bewust een frisse blik, van buiten de politiek, in huis gehaald. .. Wij zijn blij dat hij heeft aangegeven bij Hart voor Oegstgeest betrokken te willen blijven.”

De drie coalitiepartijen, Progressief Oegstgeest, D66 en Hart voor Oegstgeest geven in een persbericht aan ‘begrip te hebben voor zijn besluit’. “Dick heeft bijgedragen aan een goede onderlinge samenwerking van de coalitie. Wij gaan de inzet van Dick missen.”

Werkzaamheden in Oegstgeest

Dick de Groot werd op 23 juni 2022 geïnstalleerd als wethouder voor Hart voor Oegstgeest in de gemeente Oegstgeest. Hij werkte aan onderwerpen als financiën, burgerparticipatie, cultuur, verkeer en onderwijshuisvesting. Vanuit deze portefeuille was hij verantwoordelijk voor de programmabegroting 2023-2026 met daarin forse investeringen in onderhoud en in de toekomst van het dorp.

Het werk van Dick de Groot wordt de komende periode waargenomen door burgemeester en wethouders. 

Hart voor Oegstgeest gaat op zoek naar een nieuwe wethouder.

Uit de krant

Uit de krant