Blije gezichten bij de nieuwe Nederlanders. |
Blije gezichten bij de nieuwe Nederlanders. | Foto: Wim de Winter

Negentien nieuwe Nederlanders in twee maanden tijd

Algemeen


Negentien inwoners van Oegstgeest werden in december en januari Nederlander. Zij legden allen daarvoor de verklaring van gebondenheid af op het Oegstgeester gemeentehuis.

Op donderdag 26 januari kreeg Oegstgeest er zes nieuwe Nederlanders bij. Ze werden geboren in Jordanië, Syrië, Verenigde Staten en India, en wonen allemaal al enige tijd in Oegstgeest.


Even voor de kerstdagen, op 14 december, naturaliseerden dertien Oegstgeestenaren in de raadszaal van het gemeentehuis. Zij waren afkomstig uit Engeland, Iran, Griekenland, India, Hongarije en Irak.
Met de verklaring van verbondenheid verklaarden de negentien inwoners dat ze gebonden zijn aan de Grondwet en de plichten die het staatsburgerschap met zich meebrengt. Het waren plechtige en feestelijke momenten. Voor een aantal het een moment waar lang naar is uitgekeken.
Namens de gemeente Oegstgeest feliciteerde burgemeester Emile Jaensch alle nieuwe Nederlanders van harte. Hij sprak de hoop uit dat ze allen actief gaan deelnemen aan de maatschappelijke activiteiten in het dorp, zoals de viering van Koningsdag.

De Nnturalisatie op 14 december 2022.

Uit de krant

Uit de krant