Afbeelding
Foto:

Ruim aanbod aan diensten in Senioren Computer Café

Algemeen

Met gratis inloop middagen, voorlichting en een scala aan cursussen en workshops, biedt het Computer Café al vanaf 2006 hulp aan senioren bij het gebruik van hun computer, laptop of smartphone.

Op dit moment zijn er maar liefst dertien deskundige vrijwilligers die senioren helpen bij het gebruik van computers, tablets, laptops en smartphones en de vele softwaretoepassingen daarop. Zij begeleiden ook de deelnemers van de cursussen en workshops. 

Vanaf 2016 is het Computer Café gevestigd in de flat ‘Haeswijk’, Kennedylaan 141. Daar hebben zij een mooie ruimte gekregen van Radius, die ook de initiatiefnemer is geweest. Het Computer Café is ook een officiële leerschool van de landelijke organisatie SeniorWeb.

Voor een kleine bijdrage kunnen senioren zich aanmelden voor een cursus of workshop. In overleg met de deelnemers, groepje van vier à vijf personen, wordt deze dan ingepland. Zo is er onder andere een cursus ‘Digitale fotobewerking’, ‘Opslaan en terugvinden van foto’s en documenten’, ‘Werken in de Cloud’ of ook ‘Wachtwoordenkluis’. Dat laatste is in deze tijd niet alleen handig maar ook verstandig als digitaal testament. 

Wie interesse heeft voor een cursus kan zich aanmelden op de (gratis) inloopmiddagen In het Senioren Computer Café in ‘Haeswijk’ op de dinsdag en vrijdag van 13.45 tot 15.45 uur.

Op www.seniorencomputercafe.nl is het hele schema van het aanbod te vinden.

Ook mensen met affiniteit met computers die het leuk vinden om als vrijwilliger aan de slag te gaan, zijn van harte welkom. Zij kunnen contact opnemen met coördinator Wim Mol (te bereiken op 06-32149646 gedurende de inlooptijden op dinsdag en vrijdagmiddag).

Voorlichtingsbijeenkomst Internetoplichting

Op donderdag 9 februari van 14.00 tot 16.00 wordt er, in samenwerking met de gemeente, Radius, politie en bibliotheek, een voorlichtingsbijeenkomst gehouden met als thema ‘Internetoplichting of WhatsApp-fraude en hoe te voorkomen’.

Deze middag wordt speciaal voor 50-plussers georganiseerd in de grote zaal van flat ‘Haeswijk’, Kennedylaan 141. Wie ook digitaal weerbaarder wil worden meldt zich aan voor deze middag. Dat kan via e-mail veiligheid@oegstgeest.nl of bellen naar 14071. Geef naam en telefoonnummer door en hoeveel personen komen.

Uit de krant

Uit de krant