Thom Hoffman. | Foto Giam Kwee
Thom Hoffman. | Foto Giam Kwee Foto: Giam Kwee

Lezing Thom Hoffman in Dorpscentrum Oegstgeest

Algemeen

‘Er zijn nog kaarten aan de deur’

Op uitnodiging van de Rijnlandse Boekhandel komt Thom Hoffman op zondagmiddag 22 januari in Dorpscentrum Oegstgeest (14.30 uur) vertellen over zijn recent verschenen boek ‘Indië, betovering en desillusie’.

Als kind droomde Thom Hoffman al over het sepiagekleurde Nederlands-Indië, het land van zijn grootouders. Als volwassene was hij nog steeds gefascineerd door hun leven en hun land. Hoe was hun leven in Indië geweest? Aan zijn grootouders kon hij het niet meer vragen en dus ging hij zelf op zoek naar antwoorden. Met behulp van schrijvers als Couperus, Multatuli, Kartini en vele, vele andere, alsmede films en documentaires, verdiepte Hoffman zich in een geschiedenis die ver uitstijgt boven familieverledens.

Indië als decor voor betovering, mysterie en schandaal, maar ook het strijdtoneel voor opvattingen over verandering. Het Indonesisch vrijheidsstreven leefde op. Hoe ging Nederland daarmee om? Boeiende persoonlijkheden als Jacob Haafner, baron Van Hoëvell, Tan Malaka en Hatta completeren een caleidoscopisch en vaak aangrijpend beeld. Thom Hoffmans jarenlange zoektocht naar het werkelijke Indië, vanaf het begin van de VOC tot aan de onafhankelijkheid van Indonesië, vindt zijn eindpunt in dit boek.

Indië, betovering en desillusie’ is een boeiende en persoonlijke zoektocht naar de waarheid achter deze voormalige Nederlandse kolonie en de liefde van de schrijver voor het land is, ondanks de desillusie, voelbaar in elk hoofdstuk. Kom luisteren naar deze schrijver, acteur en geboren verteller in het Dorpscentrum (Lijtweg 9) om 14:30 uur. 

Dorpscentrum Oegstgeest • Lijtweg 9 • Zondagmiddag 22 januari • 14.30 uur

Entreekaarten à 10,- verkrijgbaar in de Rijnlandse Boekhandel (winkelcentrum Lange Voort). Of aan de deur - 071-5172271, info@rijnlandseboekhandel.nl

Uit de krant

Uit de krant

Uit de krant