Rianne Meester en Mia de Beun willen mensen aanmoedigen duurzamer te leven. |
Rianne Meester en Mia de Beun willen mensen aanmoedigen duurzamer te leven. | Foto: Willemien Timmers

Duurzaamheidsmarkt in Dorpscentrum Oegstgeest

Algemeen

Op zaterdag 28 januari is er een informatieve Duurzaamheidsmarkt in Dorpscentrum Oegstgeest. The place to be voor elke Oegstgeestenaar die wil weten welke organisaties zich op welke manier inzetten om Oegstgeest (verder) te verduurzamen. Een gezellige markt met gratis koffie waar iedereen zo even binnen kan lopen.

Maak kennis met alle duurzame Oegstgeester initiatieven

Door Willemien Timmers

Mia de Beun en Rianne Meester, beiden actief binnen Duurzaam Dorp Oegstgeest, zetten samen met de gemeente Oegstgeest hun schouders eronder om deze dag tot een succes te maken. Enthousiast vertellen zij over de grote hoeveelheid organisaties die zich al hebben aangemeld voor de Duurzaamheidsmarkt. “Denk aan het Repair Café, het Milieu Educatiecentrum, kringloopwinkel SOEK, Oegstgeest Zonder Vlieghinder, de imkervereniging en de Groene Cirkel. Wie langs alle stands loopt, krijgt mooie ideeën over duurzamer leven”, leggen de dames uit. “Er is allerlei informatie te vinden over energie besparen, energie opwekken, duurzamer leven, de natuur en gezond leven. Alle kinderen kunnen lekker duurzaam knutselen onder leiding van Hester Scheltens.”
Wethouder Tim van Tongeren zal op 28 januari zijn gezicht laten zien, en kennismaken met alle duurzame organisaties. “We hopen dat ook veel raadsleden aanwezig zullen zijn.”Tijdens de gezellige binnenmarkt kan iedereen al zijn duurzaamheidsvragen stellen. “De markt zal er ook voor zorgen dat alle deelnemers en bezoekers zich in het dagelijks leven steeds bewuster worden welke duurzame stappen er gezet kunnen worden.”
InductiekooklesWie graag even actief bezig is, kan tijdens de markt deelnemen aan een gratis inductiekookles, en wie tips zoekt voor het verduurzamen van zijn of haar woning, kan terecht bij de bus van het Duurzaam Bouwloket die bij het Dorpscentrum voor de deur staat. In de gezellige hal van Dorpscentrum Oegstgeest kan iedereen bij een lekker kopje koffie met mede Oegstgeestenaren praten over duurzame ideeën, en kan men een wens of een belofte in een duurzame gelegenheidsboom hangen.
Iedereen is op zaterdag 28 januari van 11.00 tot 16.00 uur welkom op de Duurzaamheidsmarkt in Dorpscentrum Oegstgeest. De toegang is gratis, en de koffie ook.

Uit de krant

Uit de krant