Tim Bakker die later de belangrijke gelijkmaker zou scoren Foto Paul Lichtenbeld Foto: Paul Lichtenbeld

FC Oegstgeest pakt drie punten

Sport

De wedstrijd tegen SCW was er een met de verrassing aan het eind. In de eerste helft keek FC Oegstgeest al tegen een achterstand aan. Ten opzichte van de twee afgelopen wedstrijden die teleurstellend verliepen, was duidelijk wel meer initiatief te zien. Hoewel nog een beetje afwachtend kwam FC Oegstgeest nu met beter voetbal, met de bijbehorende gecreëerde kansen. Maar het zou toch nog tot de tachtigste minuut duren voordat FC Oegstgeest dit in doelpunten kon omzetten. En toen ging het ook snel. Op moment van het eindsignaal stond er zelfs 3-1 op het scorebord. Een betere afspiegeling dus van de kwaliteiten van het team van FC Oegstgeest in deze competitie.

De tegenstander van afgelopen zaterdag, SCW uit Rijsenhout in Noord-Holland, staat in de ranglijst in het rechter rijtje. Voor FC Oegstgeest een goed moment om te bewijzen dat de twee recente nederlagen niet echt een goede weergave is van de kwaliteiten van het team.

Jammer genoeg heeft FC Oegstgeest nog wel wat blessureleed. Dus regelmatig moet trainer Thymen Kruider improviseren bij het maken van de opstelling.

Zeker ten opzichte van de afgelopen twee weken zag het spel er beter uit. Een betere opbouw en goed afgeronde aanvallen. Helaas resulteerde dat nog niet in doelpunten. SCW was de eerste die scoorde (18de minuut: 0-1). Maar daarvoor had FC Oegstgeest ook goede scoringskansen gehad met name op rechts. Bijvoorbeeld het moment dat Timo Lichtenbeld van rechts met linkerbeen een goede voorzet gaf op Roy Elkerbout. Hierdoor kreeg hij een goede kopkans. De keeper van SCW blokkeerde de inzet echter.

Na een half uur werd Bob den Hollander via een lange pass bediend. Hij zette deze vervolgens weer voor naar Roy Elkerbout. Helaas ging deze inzet over.

Voor rust kopte Bob den Hollander nog op de paal en verijdelde Keby van den Dool, de keeper van SCW, op een ander moment nog een andere inzet. Aan kansen ontbrak het dus niet.

Ook na rust was FC Oegstgeest op zoek naar die verlossende gelijkmaker. Langzamerhand groeide het overwicht. Maar het zou echter tot tien minuten voor tijd duren voordat Tim Bakker uit een corner de bevrijdende 1-1 kon maken.

Ruim daarvoor waren Jasper Mulder en Niels Lichtenbeld vervangen voor Steven Apcar en Sam Roelen. Menno Bakker verving Roy Elkerbout.

Enkele minuten later gaf Bas Brom, die de uitgevallen Kevin Driessen verving, een voorzet op Bob den Hollander die foutloos inkopte: 2-1.

In blessuretijd kwam het zelfs tot 3-1 doordat de doorgebroken Sam Roelen de keeper die te ver uit zijn doel kwam passeerde.

Na deze winstpartij staat FC Oegstgeest op de zesde plek in de ranglijst. De zeer kleine verschillen in punten tussen de diverse clubs in de ranglijst kan de competitie nog heel spannend maken.

Op zaterdag 3 december speelt FC Oegstgeest uit tegen Aarlanderveen om 14.30 uur. Aarlanderveen staat met 21 punten uit 9 wedstrijden ongeslagen op de eerste plaats. Een mooie opdracht voor FC Oegstgeest om een einde te maken aan die ongeslagen status.