Wethouder De Groot (l) benadrukte de goede samenwerking.
Wethouder De Groot (l) benadrukte de goede samenwerking.

Eerste paal Westerdijkgarage in Nieuw Rhijngeest Zuid

Algemeen

bouwen n Universiteit Leiden is gestart met de bouw van een natuur inclusieve, circulaire parkeergarage met groen dak, zonnepanelen en een natuurlijke ventileerde open wand van aluminium lamellen. Weer een mijlpaal op het Oegstgeester deel van het BioSciencePark.

Als symbolische handeling voor de start van de bouw werd op de locatie waar de garage komt te staan, het Maria Westerdijkpad te Oegstgeest, op 17 november een tijdscapsule ingegraven.
De handeling werd verricht door Martijn Ridderbos (vice-voorzitter College van Bestuur Universiteit Leiden), Dick de Groot (wethouder Gemeente Oegstgeest), Vincent Vierwind (managing director Goldbeck Nederland) en Joek Kruiderink (projectmanager gebiedsontwikkeling Universiteit Leiden).
Het gaat om de bouw van een bijzonder en natuurvriendelijk gebouw.Niet alleen krijgt de garage een opvallend design met de aluminium lamellen waarop afbeeldingen van Hollandse flora en fauna overhoeks zichtbaar zijn. Ook krijgt de garage een groen dak met beplanting en bomen, zonnepanelen en een open wand voor de natuurlijk ventilatie.
Daarnaast is de bouwmethode duurzaam en circulair met gerecycled staan en recyclebaar beton. Het gebouw kan na de levensduur gemakkelijk uit elkaar gehaald worden, wat zorgt voor een minimum aan bouwafval. Het groende dak met zowel insecten aantrekkende kruiden en bomen als zonnepanelen maken dit een van onze meer duurzame gebouwen.
In zijn speech benadrukte wethouder De Groot de goede samenwerking tussen Leiden, Oegstgeest, de universiteit, het LUMC en gemeente Katwijk. Leiden en Katwijk zijn vooral ook erg belangrijk bij het maken van plannen en afspraken voor het (fiets)verkeer van en naar het BioSciencePark en Nieuw-Rhijngeest, nu en in de toekomst.

Uit de krant

Uit de krant

Uit de krant