Sven de Ruijter overhandigt bloemen aan de nieuwe voorzitter: Arnoud Nierop.
Sven de Ruijter overhandigt bloemen aan de nieuwe voorzitter: Arnoud Nierop.

Nieuwe voorzitter Oegstgeester Sport Federatie

Algemeen

Tijdens de vergadering van de Oegstgeester Sport Federatie (OSF) in het clubgebouw van de Oegstgeester Golfclub is er afscheid genomen van Sven de Ruijter die zes jaar voorzitter is geweest.

Sven heeft samen met andere OSF-leden veel energie gestoken in het tot stand komen van het Sportakkoord 2019 – 2024 voor Oegstgeest. Daarnaast heeft hij zich tijdens de coronaperiode extra ingezet voor de sportclubs. 

De aanwezigen hebben Sven bedankt voor zijn inzet voor de OSF. Hij wordt opgevolgd door Arnoud Nierop, zijn sportachtergrond is hardloper en oud-voorzitter van de loopgroep Oegstgeest. 

De Oegstgeester Sport Federatie (OSF) is het contact tussen de 21 Oegstgeester sportclubs en de gemeente. Zo is onder andere het Sportakkoord 2019 – 2024 voor de gemeente Oegstgeest tot stand gekomen. In dat Sportakkoord staan vijf ambities waar de clubs en gemeente aan werken. Deze ambities houden onder andere in: inclusief sporten, diversiteit en capaciteit, aandacht geven aan gezondheidsthema’s (zoals gezonde voeding en rookvrije accommodaties), het op eigen kracht kunnen functioneren van verenigingen (met waar nodig ondersteuning van de gemeente), verduurzaming van de sportaccommodaties. Om deze ambities te realiseren is er vanuit het Sportakkoord subsidie beschikbaar voor de clubs.

Bij de vergadering waren de sportwethouder Tim van Tongeren en sportambtenaar Arthur Koppejan aanwezig. Zij gaven toelichting op het te voeren sportbeleid van de gemeente in de komende vier jaar. Komend jaar zal er weer gewerkt moeten worden aan een nieuw Sportakkoord door de OSF in samenwerking met de gemeente.

Uit de krant

Uit de krant

Uit de krant