Veel Oegstgeestenaren brachten de opvanglokatie zaterdag een bezoek. | Foto Willemien Timmers
Veel Oegstgeestenaren brachten de opvanglokatie zaterdag een bezoek. | Foto Willemien Timmers Foto: Willemien Timmers

Warm welkom voor bezoekers Hoefijzergebouw

Algemeen

Afgelopen zaterdag, tijdens Nationale Burendag, was ook de Regionale Opvang Locatie Oegstgeest geopend voor belangstellende inwoners.

Veel bewoners van Oegstgeest kennen het Hoefijzergebouw, waar sinds enige tijd vluchtelingen met een verblijfsstatus (statushouders) gehuisvest zijn. De bovenste verdieping van het gebouw wordt bewoond door vluchtelingen uit de Oekraïne.

Deze mengeling van volken en culturen zorgde op 24 september voor zeer diverse activiteiten en veel verschillende maaltijden en hapjes.

Tussen een en vier uur was het behoorlijk druk op het terrein en maakten velen, al dan niet via een goed georganiseerde rondleiding, kennis met het dagelijks leven van de bewoners van het gebouw. Er kon geproefd worden van gerechten uit Somalië, Eritrea, Syrië, Oekraïne, Afghanistan en Turkije. Daarnaast was er Dari-les, bijzondere koffie uit Eritrea en konden er handen met henna beschilderd worden. Ook werd er regelmatig gedanst.

Het gehele gebouw is kortgeleden mooier gemaakt met door Oegstgeestenaar Hein van Oosten geschonken kunstwerken van zijn vrouw. 41 werken van Henny van Oosten-Van Kampen, die deze zomer op 87-jarige leeftijd overleed, sieren de muren. Zij was een van de drijvende krachten achter kunstenaarsvereniging Instock.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding

Uit de krant

Uit de krant

Uit de krant