Oegstgeestenaar Ewine van Dishoeck verzorgt op 29 september een lezing over de James Webb telescoop.
Oegstgeestenaar Ewine van Dishoeck verzorgt op 29 september een lezing over de James Webb telescoop. Foto: Willemien Timmers

29 september: Lezing Ewine van Dishoeck over de James Webb telescoop

Algemeen

Op 29 september houdt Oegstgeestenaar prof. dr. Ewine van Dishoeck, hoogleraar astronomie aan Universiteit Leiden, in Dorpscentrum Oegstgeest een lezing over de meest ambitieuze en vooruitstrevende ruimtetelescoop ooit: de James Webb telescoop. Met deze telescoop kan het heelal zo diep als nu mogelijk is, worden bestudeerd.

Ewine van Dishoeck zet zich al meer dan dertig jaar in voor het succes van de James Webb telescoop, en zal, mede aan de hand van een schaalmodel en de eerste prachtige foto’s, enthousiast over de ruimtetelescoop vertellen.

De Oegstgeester professor ontving meerdere binnen- en buitenlandse prijzen voor haar onderzoek, zoals in 2015 de Albert Einstein World Award for Science en in 2018 de Kavli prijs voor de astrofysica. Van Dishoeck was van 2018 tot 2021 president van de Internationale Astronomische Unie, de organisatie van professionele astronomen wereldwijd.

Link naar PDF bestand

•         Donderdag 29 september

•         Organisatie ODD

•         Inloop 20.00 uur – Aanvang 20.30 uur

•         Dorpscentrum Oegstgeest

•         Lijtweg 9, Oegstgeest

•         Gratis toegang

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding

Uit de krant

Uit de krant

Uit de krant