Afbeelding

Sneak Preview Corbulotunnel

Algemeen

De provincie Zuid-Holland, opdrachtgever van de RijnlandRoute, opent zaterdag 24 september - in samenwerking met aannemer Comol5 - de bouwhekken van de Corbulotunnel voor omwonenden en belangstellenden.

Geïnteresseerden kunnen die dag tussen 10.00 en 16.00 uur een wandeling maken door de Corbulotunnel in aanbouw. De route loopt vanaf de oostelijke toerit bij de A4 over de rijbaan (de toekomstige N434) de noordbuis in. 

Na ongeveer 250 meter is er een doorsteek naar de zuidbuis van de tunnel, via een van de dwarsverbindingen. Via de zuidbuis wandelen bezoekers terug naar het startpunt. We kijken ernaar uit om geïnteresseerden eindelijk te kunnen verwelkomen op het bouwterrein van de tunnel.

Onderdeel van de N434

De Corbulotunnel is onderdeel van de toekomstige N434 van de RijnlandRoute, een nieuwe oost-westverbinding tussen de A44 en de A4 bij Leiden. De weg bestaat uit een circa 2,5 kilometer lange tunnel en een verdiepte ligging van ongeveer 1,4 kilometer. De N434 sluit met twee nieuwe knooppunten aan op de bestaande rijkswegen. Met onder andere deze nieuwe route bouwt men aan de economische versterking van de regio en wordt er geïnvesteerd in de bereikbaarheid en leefbaarheid van het gebied.

Meer informatie

Op de website www.rijnlandroute.nl/tunnelwandeling kunnen bezoekers zich aanmelden voor deze Sneak Preview. Ook is daar informatie over de bereikbaarheid en de spelregels te vinden.

Uit de krant

Uit de krant

Uit de krant